Manşetler

Huawei satışı sonrası ilk Honor amiral gemisi olan Honor Magic 3 Serisi tanıtıldı

honor magic 3 pro

Honor, eski ana şirketi Huawei tarafından satıldığından bu yana ilk amiral gemisi akıllı telefonları; Magic 3 serisini duyurdu. Bu seri içinde Honor Magic 3, Magic 3 Pro ve Magic 3 Pro Plus olmak üzere üç telefon bulunuyor. Önce Çin’de satışa çıkacak olan bu telefonların daha sonraki bir tarihte dünya çapında satışa sunulacağı bizzat Honor tarafından açıklandı.

Honor Magic 3 serisi küresel olarak piyasaya çıktığında, Honor’un daha önce Huawei’nin bir yan kuruluşu iken ABD yaptırımları nedeniyle ekleyemediği Google’ın uygulamaları ve hizmetleriyle birlikte gelecek. Bu durum Magic 3 serisini, Huawei’nin kendi hizmetlerine ve yazılım indirmek için AppGallery’ye bağlı kalan Honor’un son Huawei dönemi telefonlarına kıyasla Çin dışında çok daha rekabetçi hâle getirecektir.

Magic 3 Pro ve Pro Plus, Qualcomm’un Snapdragon 888 Plus işlemcisiyle çalışırken, standart Magic 3’te Snapdragon 888 işlemci bulunuyor. Ön tarafta 6.76 inç, 1344p OLED ekran var ve bu ekran 120Hz yenileme hızına sahip. Ayrıca cihazın kenarlarına doğru agresif biçimde kavis yapıyor.

honor magic 3 pro plus
Honor Magic 3 | Honor Magic 3 Pro Plus

Arka kameralar üç telefon arasında önemli ölçüde farklılık gösteriyor. Standart Magic 3’te üç kamera bulunuyor: 50 megapiksel 1/1.56 inç ana kamera, 13 megapiksel 1/1.31 inç ultra geniş ve 64 megapiksel monokrom kamera. Magic 3 Pro ise bu üçlüye, 1/2 inç sensör, 3.5x optik zoom ve OIS ile 64 megapiksel telefoto kamera ekliyor. Son olarak Pro Plus, ana 50 megapiksel kameranın sensörün boyutunu 1/1.28 inç’e ve ultra geniş sensörün çözünürlüğünü ise 64 megapiksele çıkarıyor.

Magic 3 Serisi telefonları 4600mAh pil kapasitesine sahiptir ve her biri 66W’a kadar kablolu hızlı şarjı destekliyor. Pro ve Pro Plus’ta, ters kablosuz şarj desteği ile 50W’a kadar kablosuz şarjın yanı sıra toz ve suya dayanıklılık için IP68 derecelendirmesi mevcut. Normal Magic 3’te ise IP54 derecelendirmesi var.

Honor Magic 3 serisinin duyurusu, geçen ocak ayındaki V40‘ın ve hazirandaki Honor 50’nin tanıtımını takip ediyor. Bununla birlikte Honor 50’nin en sonunda Google’ın uygulamaları ve hizmetleriyle birlikte küresel çapta satışa çıkacağının doğrulanmış olmasına rağmen, bu telefon için henüz kesin bir çıkış tarihi verilmedi.

Honor Magic 3 serisi fiyatları

8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip Honor Magic 3, 899 avro karşılığında satılacak. Aynı RAM ve depolama yapılandırmasına sahip Magic 3 Pro ise 1.099 avro fiyata sahip olacak. 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanıyla gelen Honor Magic 3 Pro Plus, 1.499 avroya mal olacak. Telefonların küresel piyasaya çıkış tarihi henüz açıklanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER