Manşetler

Honor V40 tanıtıldı: Dimensity 1000+, 50 MP kamera

hono4 v40

Honor V40, birkaç ertelemenin ardından sonunda resmen gözler önüne çıktı. 5G destekli V40, Honor’un Huawei’den ayrılıp Shenzhen merkezli bir konsorsiyumun kontrolüne geçmesinin ardından tanıttığı ilk telefon olma özelliğini taşıyor. Akıllı telefonun ilk durağı, Honor’un ana vatanı Çin olacak.

Honor V40 5G’de 6.72 inç büyüklüğünde bir OLED ekran bulunuyor. Bu ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. Akıllı telefonun kalbinde daha önce de görüldüğü gibi, MediaTek’in Dimensity 1000+ işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik edecek. Telefonun dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB.

Telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kameranın da sistemi tamamlayacağı belirtiliyor.

Honor V40 5G’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pili sağlayacak. Bu pil 50W kablosuz şarj ve 66W kablolu şarj desteğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Huawei, Honor’u elden çıkaracağını geçtiğimiz kasım ayında açıklamıştı. Bu karar artan baskılar ve tedarik zincirinin yönetiminde yaşanan problemler nedeniyle alınmıştı. Bağımsız bir marka olarak faaliyet gösteren Honor, teknoloji konusunda ise Huawei’ye bağımlı durumdaydı. Bu nedenle Huawei’ye uygulanan yaptırımlar Honor’u da aynı ölçüde etkilemişti.

Honor V40’ın geliştirme süreci, marka Huawei’nin bünyesindeyken başlamıştı. Ancak Honor ve Huawei’nin ayrılması, V40’ın uluslararası pazarda Google Play Servisleri ile satılabileceği anlamına geliyor. Bu noktada telefonun Çin dışına View 40 adıyla açılacağını belirtmekte fayda var. Google Play Servisleri’nin varlığı, V40’a uluslararası pazarda bir avantaj sağlayabilir.

Honor V40 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Ancak bu ayrılık, Honor’un artık Huawei’nin tedarik zincirinden artık yararlanamayacağı anlamına geliyor. Şirketin kendi markasını biraz daha kuvvetlendirmesi ve ayrı bir tedarik zinciri oluşturması gerekiyor.

Honor V40, Çin’de satışa sunulmuş durumda. Akıllı telefonun 128 GB versiyonu için 3599 yuan (4105 TL) ödemek gerekiyor. 256 GB versiyonun fiyat etiketinde ise 3999 yuan (4560 TL) yazıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER