Manşetler

Google uygulamaları ve Google Play Store yüklü Honor 50 ve Honor 50 Pro tanıtıldı

honor 50 60

Huawei’den tamamen ayrı bir marka hâline gelen Honor, yeni dönemdeki ilk amiral gemisi telefon serisini duyurdu. Bugün Çin’de Honor 50 ve 50 Pro modellerinin resmi duyurusu gerçekleştirildi. Honor 50 serisi Google uygulamaları ve hizmetleriyle birlikte gelecek. Honor, yaptığı açıklamada, telefonlarının Google’ın güvenlik incelemesinden geçeceğini ve bu nedenle Honor cihazlarının, Google’ın lisanslama ve yönetim modellerine uygun olarak Google Mobil Hizmetlerini (“GMS”) uyumlu cihazlara önceden yükleme seçeneğine sahip olacağını söyledi.

Şirket, “Tüketiciler, GMS ile donatılmış Honor akıllı telefonlarını ve tabletlerini deneyimleyebilecekler.” dedi. Bir sözcü, açıklamada atıfta bulunulan “Honor cihazlarının” yeni duyurulan Honor 50 ve 50 Pro’yu içerdiğini de doğruladı. Cihaz 25 Haziran’da Çin’de ön siparişe sunulacak ve daha sonraki bir tarihte Fransa, Malezya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan ve İngiltere gibi uluslararası pazarlara gelecek. O ülkelerdeki fiyatlar daha sonra açıklanacak.

Honor, Google Play Store da dahil olmak üzere Google’ın uygulamalarını ve hizmetlerini, telefonlarında sunamıyordu. Eski ana şirketi Huawei’nin ABD Ticaret Bakanlığı tarafından kara listeye alınmasından sonra Google, Android lisansını çekmeye zorlanmış ve bundan Huawei kadar Honor markalı telefonlar da eklemişti. Honor 50 serisiyle birlikte değişen şey, Huawei’nin geçen yılın sonunda Honor’u satması ve bu durumun şirketin Google ile bir kez daha çalışmasına izin vermesidir. Bu arada Huawei, Google’ın yazılımını hâlâ kullanamıyor ve onun yerine kendi HarmonyOS işletim sistemini konumlandırıyor.

Google’ın yazılımının Honor’un telefonlarına geri dönüşüyle ilgili haberler, şirketin Almanya biriminin Twitter hesabından paylaşılan ve sonra silinen bir tweet ile birlikte geçen ay ortaya çıkmıştı.

Honor 50 ve Honor 50 Pro özellikleri

honor 50 pro

Cihazlara bakacak olursak, 50 ve 50 Pro ile ilgili en dikkat çekici şey, bir çift dairesel çıkıntı şeklinde düzenlenmiş arka kamera sistemleri oluyor. Telefonlarda 100 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel geniş açı, 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik kamerası olmak üzere toplam dört arka kamera bulunuyor. Ön tarafta, Pro’da 32 megapiksel kamerayı 12 megapiksel ultra geniş açıyla birleştiren bir çift selfie kamerası bulunurken, normal modelde yalnızca 32 megapiksellik tek bir kamera bulunuyor.

Her iki telefon da 120Hz ekrana sahip; ancak 50 Pro, 6.57 inç ekranlı normal Honor 50’ye kıyasla 6.72 inç ile biraz daha büyük bir ekrana sahip. Mevcut renkler arasında gümüş, bronz, yeşil ve siyah bulunuyor. İçeride Qualcomm Snapdragon 778G işlemci bulunuyor. 50 Pro’da 100W’a kadar hızlı şarj edilebilen 4000 mAh kapasiteli pil bulunurken, normal 50 modelinde 4300mAh pil yer alıyor ve 66W hızlı şarjı destekliyor.

honor 50 pro

Aslına bakarsanız, Google’ın yazılımının Honor’un telefonlarına geri dönüşünün, telefonların genellikle Play Store olmadan satışa çıkarıldığı Çin’de pek bir fark yaratması mümkün görünmüyor. Ancak onların yokluğu, Honor ve Huawei’nin telefonlarının başka yerlerde tüketiciler için cazip hâline gelmesini oldukça zorlaştırdı. Honor 50 serisi sonunda Batı ülkelerinde piyasaya sürüldüğünde, her şey değişebilir.

Çin’de Honor 50 2699 yuan’dan (yaklaşık 3604 TL), 50 Pro ise 3.699 yuan’dan (yaklaşık 4939 TL) başlayan fiyatlarla sunulacak. İki amiral gemisi telefonun yanı sıra Honor, 2399 yuan’dan (yaklaşık 3204 TL) başlayacak olan daha düşük fiyatlı Honor 50 SE’yi de duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER