Teknoloji

Huawei HarmonyOS güncellemesini yaklaşık 100 cihaza götürecek

huawei harmonyos 2.0

Huawei, HarmonyOS 2.0 platformuyla ilgili detayları geçtiğimiz gün düzenlediği etkinlikte paylaşmıştı. HarmonyOS ile yüklü gelecek ilk cihazları da gözler önüne çıkaran şirket, yeni yazılım platformunu mevcut cihazlarının önemli bir kısmına da götürecek.

Huawei’den yapılan açıklamaya göre, şirket yaklaşık 100 cihazı Android’den HarmonyOS’e taşıyacak. Şirketin nihai hedefi, bu yıl sonu itibarıyla HarmonyOS’in aktif kullanıcı sayısının 100 milyonu geçmesi olacak.

Huawei dağıtımda önceliği amiral gemisi sınıfında olan cihazlara verecek. P40 serisi, Mate 40 serisi, Mate 30 serisi, bazı MatePad Pro tabletler bu ay içinde HarmonyOS güncellemesiyle buluşacak. Katlanabilir ekranlı Mate XS, bazı Mate 20 modelleri ve Nova serisinin pek çok üyesi de yaz aylarında HarmonyOS güncellemesini alacak. Bu dönemde yeni MatePad cihazlar da listeye eklenecek.

2021’in son çeyreğinde ise P30 serisi, Mate 20 X, katlanabilir ekranlı Mate X HarmonyOS ile güncellenecek. Mate 9 ve P10 sahipleri bile 2022 itibarıyla Huawei’nin yeni platformuna geçiş yapabilecek.

Huawei HarmonyOS güncellemesini ilk olarak Çin’de kullanıcılarla buluşturuyor. Diğer ülke ve bölgelerde dağıtım için henüz net bir bilgi verilmiş değil. Huawei’nin uluslararası dağıtım takviminin şekillendirilmesi için biraz beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER