Ulaşım

Hibrit Chevrolet Corvette 2023’te yollarda olacak

hibrit chevrolet corvette
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

General Motors, önümüzdeki yıl “elektriklendirilmiş”, hibrit bir Chevrolet Corvette çıkaracağını açıkladı. Bu ilk model tam elektrikli olmayacak. General Motors’un başkanı Mark Reuss’un verdiği bilgiye göre, ikonik spor otomobilinin tam elektrikli versiyonları daha sonraki yıllarda yola çıkacak.

Reuss, tam elektrikli Corvette’in çıkış tarihi konusunda bilgi vermedi. Ancak ilerlemenin çok hızlı olacağını belirtti. Şirket bu süreçte Corvette’in akaryakıtla çalışan versiyonlarını satmaya da devam edecek.

Elektrikli Corvette çıkarma kararının Ford’un elektrikli Mustang çıkarma kararı kadar heyecan verici ve tartışmalı olduğu söylenebilir. Corvette denince pek çok kişinin aklına yüksek güç ve gürültülü egzoz sesi geliyor. Tamamen sessiz ve elektrikli bir Corvette’in klasik otomobilin hayranlarını üzeceği söylenebilir. Ancak General Motors, elektrikli versiyonun da yeni müşterileri beraberinde getireceğine inanıyor.

“Elektriklendirilmiş”, hibrit Chevrolet Corvette hakkında bilinenler şu an için sınırlı. General Motors sadece otomobilin önümüzdeki yıl piyasaya çıkacağını belirtmekle yetindi. Önümüzdeki dönemde şirketten bu konu hakkında yeni açıklamaların gelmesi sürpriz olmayacaktır.

General Motors, Corvette ile birlikte Chevrolet filosunu elektrikli hâle getirme konusunda bir adım daha atmış oluyor. Şirket daha önce de Equinox ve Blazer SUV’lerinin elektrikli versiyonlarını hazırladığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER