Teknoloji

Güney Kore Apple hakkında “planlı yavaşlatma” soruşturması başlattı

iphone 6 apple italya
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

guney kore appleApple geçtiğimiz aralık ayının sonunda eski iPhone’ların performansın pillerini korumak adına kasıtlı olarak yavaşlattığını kabul etmişti. Bu itirafın ardından pek çok ülkede Cupertino merkezli şirketin aleyhine davalar açılmış ve soruşturmalar başlamıştı. Bu listeye yeni bir ülke daha eklendi. Güney Kore Apple hakkında soruşturma başlatan ülkeler arasına katıldı.

Apple Insider sitesinde yer alan habere göre; Seul Merkez Bölge Savcılığı, Seul Tüketici Egemenliği için Yurttaşlar Birliği adını taşıyan dernek tarafından yapılan şikayetin ardından soruşturmayı başlattı. Derneğin şikayet dilekçesinde, Apple’ın kullanıcıları gereken zamandan önce yeni bir telefon almaya itmek için telefonlarını kasıtlı olarak yavaşlattığı iddia edildi. Yeni telefon satın almak için yavaşlatma yapıldığı iddiası, Cupertino merkezli şirketin müşterilerinin öfkelenmesine neden olmuştu. Apple ise bu iddiayı reddetmiş ve yavaşlatmanın amacının tamamen telefonların pillerini korumak olduğunu belirtmişti. Apple CEO’su Tim Cook, “Başka bir motivasyonumuz olduğunu düşünenlerden içtenlikle özür dileriz.” ifadesini kullanmıştı. Şirket, pil değişimi için uyguladığı ücrette büyük bir indirime gitmişti.

Apple CEO’su Tim Cook, daha önce yaptığı açıklamalarda konuya ilişkin olarak basında çıkan bazı haberlerden ve bunun müşteriler üzerindeki öfkelendirici etkisinden yakınmıştı. Cook, durumu dürüst bir şekilde açıklamalarına rağmen insanların bu açıklamalara aldırış etmediğini belirtmiş ve belki de daha açık davranmaları gerektiğini ifade etmişti. İtalya ve Fransa gibi ülkelerde başlatılan resmi soruşturmalar, Tim Cook’un “daha da açık davranabilirdik” sözlerini destekliyor.

Güney Kore Apple’ın önemli rakiplerinin ana vatanı

Güney Kore Apple için ayrı bir önem taşıyor. Apple bu ülkede LG ve Samsung gibi iki güçlü yerel şirkete karşı rekabet ediyor. Cupertino merkezli şirketin en yeni akıllı telefonu iPhone X, Güney Kore’de başarılı bir satış performansı sergiliyor.

İLGİLİ HABERLER