Teknoloji

iPhone X Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de yok sattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone xGüney Kore, Apple’ın akıllı telefon pazarındaki en büyük rakibi Samsung’un anavatanı. LG gibi önemli bir oyuncu daha Güney Kore’de Apple’a karşı ev sahibi avantajını elinde bulunduruyor. Ancak Cupertino merkezli şirket, yeni akıllı telefonu iPhone X ile Güney Korelileri de bir hayli etkilemiş gibi görünüyor.

Ülkedeki mobil operatörlerden SK Telecom tarafından yapılan açıklamada, Apple’ın yeni akıllı telefonunun stoklarının ön siparişin başlamasından sonra 3 dakika içinde tükendiği belirtildi. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta ise söz konusu sürenin 20 dakika olduğu hatırlatıldı. İnsanların Apple’ın yeni akıllı telefonunun gümüş renkli versiyonuna daha fazla ilgi gösterdiğini belirten SK Telecom, gümüş renk stoklarının 1 dakika içinde tükendiğini açıkladı.

Güney Kore’de akıllı telefonun 64 GB depolama alanına sahip versiyonu 1 milyon 360 bin won (4 bin 785 TL) karşılığında satılıyor. Söz konusu rakam, X’un Türkiye’deki 6 bin 99 TL’lik satış fiyatına kıyasla bir hayli uygun. Ancak Güney Kore’de belirlenen fiyatın daha altında bir rakam karşılığında Samsung veya LG’nin üst segment seçeneklerinden birini satın almanın mümkün olduğunu da unutmamak gerekiyor.

SK Telecom’un stoklarında kaç adet X olduğu bilinmiyor. Ancak analistler Apple’ın Güney Kore’ye 150 bin civarında iPhone X göndermiş olmasını öngörüyor. Sayıdan bağımsız olarak, Apple’ın Samsung ve LG’nin evinde böyle bir grafik çizmesinin etkileyici olduğu söylenebilir.

iPhone X teslimat süreleri kısaldı

iPhone X için verilen teslimat süreleri pek çok ülkede 2-3 haftaya indi. Bu da üretim konusunda yaşanan sorunların büyük ölçüde aşıldığı şeklinde değerlendirilebilir. Analistler, Apple’ın kasım ayının ilk hafta sonunda tüm dünyada 9 ila 12 milyon iPhone satmış olduğunu tahmin ediyor.

İLGİLİ HABERLER