Teknoloji

Google ve Symantec internet güvenliği için karşı karşıya geldi

chrome otomatik video engelleme

google symantecİnternet devi Google ve güvenlik çözümleri üzerine uzmanlaşan Symantec, tercih ettikleri güvenlik uygulamaları nedeniyle karşı karşıya geldi. İki şirket arasındaki bu gerginlik, tüm internet kullanıcılarını etkileme potansiyeli taşıyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, Google Symantec’in uygunsuz biçimde on binlerce web sitesine güvenlik sertifikası verdiğini iddia ediyor. Şirket, bu uygulama sürdüğü takdirde Chrome’un Symantec tarafından verilen sertifikalara şimdiye kadar güvenmeyeceğini belirtti.

Güvenlik sertifikalarını okullarda idareciler tarafından verilen izin kağıtlarına benzetmek mümkün. Google izin kağıtlarını sadece eve gidip ders çalışacak veya dinlenecek öğrencilere vermeyi tercih ederken, Symantec pek fazla sorgulama yapmadan sokakta haylazlık yapacak öğrencilere de izin kağıdı verebiliyor. En azından Google Symantec’in böyle bir yaklaşım içinde olduğunu iddia ediyor.

Google’dan Ryan Sleevi, Symantec’ten kaynaklı bazı hataları incelemeye aldıklarını açıkladı. İnternet devi, Chrome’un Symantec sertifikalarına olan güven seviyesini aşağıya çekerek Symantec’i yeni sertifikaları daha hızlı biçimde yayınlama konusunda teşvik etmeyi amaçlıyor. Aksi takdirde, Chrome üzerinden eski sertifikalı siteleri ziyaret etmeye çalışanlar çok sayıda güvenlik uyarısıyla karşılaşacak.

Google Symantec gerginliği daha önce başlamıştı

Google bu hamlesiyle Symantec mühendislerinin güvenlik sertifikalarının dağıtımı konusunda daha hassas davranmasını amaçlıyor. İki şirket arasındaki bu kavganın kökü ise eskiye dayanıyor. Google daha önce de Symantec’in anti virüs sistemindeki açıkları ilân ederek sistemi daha hassas hâle getirmişti. Şirket, böylelikle Symantec’in kendisine ait alan adlarına erişim için sahte sertifikalar kullanmasına yanıt vermişti.

Symantec’ten yapılan açıklamada ise Google’ın bahsettiği durumun sadece 127 sertifikayı kapsadığı ve bunun da bir güvenlik tehdidi oluşturmadığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER