Teknoloji

Google’ın yeni tableti için dikkat çekici sızıntı

google pixel tablet

Google Pixel Tablet için ilk açıklama geçtiğimiz günlerde I/O 2022 konferansında gelmişti. Ancak şirket duyuruyu yaparken tabletin özellikleriyle ilgili pek fazla detay paylaşmamayı tercih etmişti.

Google’ın ketum tavrına rağmen, tablete dair bazı detaylar yavaş yavaş internete sızıyor. Bunlardan birisi, tabletin kalemle birlikte kullanılabileceğini gösteriyor. Söz konusu desteğin varlığı, “Uluslararası Stylus İnisiyatifi” (ISI) isimli organizasyonun kayıtlarında görüldü.

Google’ın yeni tableti, listede “Tangor” kod adıyla boy gösteriyor. Bu kayıt, Pixel Tablet’in kalemlerle kullanılabileceği anlamına geliyor. Bunun tabletin kullanıcı deneyimini geliştiren bir destek olduğunu tahmin etmek pek zor değil.

Apple’ın ürün portföyünde Apple Pencil isimli özel bir kalem bulunuyor. Samsung ise bazı tabletlerini S Pen desteğiyle sunuyor. Google’ın kendi markasını taşıyan bir kalem çıkarıp çıkarmayacağı bilinmiyor. Eğer Google kendi kalemini çıkarırsa, Pixel Tablet’e de bu kalemi şarj etmekte kullanılacak bir teknoloji yerleştirecektir.

Google Pixel Tablet sadece başka üreticilerin ürettiği kalemleri de destekleyebilir. Ne olursa olsun, kalem desteğinin kullanıcıları sevindirecek bir özellik olduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER