Teknoloji

Google tablet pazarına Pixel Tablet ile geri dönüyor

google pixel tablet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın tablet pazarındaki son denemesi 2019 çıkışlı Pixel Slate olmuştu. Cihazın beklenen ilgiyi görmemesi ve fazlasıyla eleştirilmesi, internet devini tablet pazarından çıkmaya yöneltmişti. Ancak bu ayrılık fazla uzun sürmedi. Google, I/O 2022 etkinliğinde Pixel Tablet adını taşıyan cihazıyla pazara geri döneceğini açıkladı. Üst segment bir Android cihaz konumundaki Pixel Tablet, 2023’te piyasaya çıkacak.

Çıkışına uzun süre olan tablet hakkında Google pek fazla detay paylaşmış değil. Şirketin cihazlar ve servislerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Rick Osterloh, tabletin kalbinde Google’ın kendi tasarımı olan Tensor işlemcinin bulunacağını belirtti. Fiyat ve ekran büyüklüğü konusunda bilgi verilmese de, paylaşılan görsel tabletin Nest Hub’a benzeyeceğini gösteriyor.

Google’ın yeni tableti, Android’in büyük ekranlı cihazlar için özel olarak hazırlanan versiyonuyla çalışacak. Bu özel versiyonla ilgili hazırlıklar bir süredir devam ediyor. Android ilk günden bu yana büyük ekranlı cihazlara uygun bir deneyim sunmadığı için eleştirilen bir platform olmuştu. Yapılan değişikliklerin ve hazırlanan özel sürümün geliştiriciler ve kullancılar nezdinde nasıl yankı bulacağını görmek için beklemek gerekiyor.

I/O 2022’nin açılış etkinliğinden önce gazetecilere konuşan Rick Osterloh, kullanıcılardan gelen çağrılara yanıt vererek telefonlardaki deneyimi tamamlayacak büyük ekranlı bir Pixel tablet hazırlamaya karar verdiklerini belirtti. Bu da Google’ın kullanıcı talebi konusunda umutlu olduğu anlamına geliyor. Ancak şirketin beklentilerinin ne kadarının gerçeğe dönüşeceği konusunda temkinli konuşmakta fayda var. Şimdiye kadar Chrome OS ve Android işletim sistemli tabletlerin büyük bir etki yaratmadığını unutmamak gerekiyor. Apple iPad ile uzun süredir tablet pazarının zirvesinde yer alıyor.

Google Pixel Tablet ile tanışmak için 2023’ü beklemek gerekiyor. Tablet piyasaya çıkana kadar internet devi, cihazın özellikleri konusunda daha net bilgiler paylaşacaktır. Pixel Tablet’in Android tablet pazarına ekstra bir heyecan katacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER