Manşetler

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro resmiyet kazandı: Tensor G3 işlemci, 7 yıl boyunca güncelleme garantisi

google pixel 8 pro

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro, bir süredir devam eden paylaşımların ardından resmen gözler önüne çıktı. İki akıllı telefonun en önemli yeniliği olarak Tensor G3 işlemci göze çarpıyor. Samsung’un 4 nm süreciyle üretilen Tensor G3’te bir adet Cortex-X3, dört adet Cortex-A715 ve dört adet de Cortex-A510 çekirdek bulunuyor.

Tensor G3’e Pixel 8’de 8 GB RAM eşlik ediyor. Pixel 8 Pro’da ise RAM kapasitesi 12 GB’a çıkıyor. Pixel 8 serisinin iki üyesi de suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikasıyla geliyor. Parmak izi ve yüz tanıma özellikleri de telefonlarda kullanıcıları bekliyor.

Google Pixel 8 Pro, 6.7 inç büyüklüğünde QHD+ çözünürlüklü LPTO OLED ekran bulunuyor. Yenileme hızı 120 Hz, maksimum parlaklık seviyesi ise 2400 nit olan ekran, Gorilla Glass Victus 2 camla korunuyor. Telefon için mavi, bej ve obsidyen olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor.

Pixel 8 Pro üç arka kamerayla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Bu kamerada faz algılamalı otomatik odaklama ve optik görüntü sabitleme gibi özellikler mevcut. 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve yine 48 megapiksel çözünürlüklü 5x zum kamera ana kamerayı tamamlıyor. 5x zum kamera, 30x dijital zum da yapabiliyor. Telefonun önünde ise geniş açılı 10.5 megapiksel kamera bulunuyor.

google pixel 8 pro
Pixel 8 Pro

Pixel 8 Pro’nun kameralarının yanında vücut sıcaklığını ölçen bir sensör mevcut. Bu sensör Pixel 8’de bulunmuyor. Melexis MLX90632 sensörün tek fonksiyonunun vücut sıcaklığını ölçmek olduğunu ve kameralara herhangi bir yardımının olmadığını belirtmekte fayda var.

Google Pixel 8 serisinin her iki üyesi de fotoğraf bulanıklığını giderme, Magic Eraser (Sihirli Silgi), En İyi Çekim ve Makro Odak gibi özelliklerle geliyor. Pro Kontroller özelliği ise sadece Pixel 8 Pro’da kullanıcıları bekliyor.

Pixel 8 Pro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 30W kablolu ve 23W kablolu şarj destekli 5050 mAh kapasiteli pil veriyor.

google Pixel 8
Pixel 8

Pixel 8 ise 6.2 inç büyüklüğündeki Full HD+ çözünürlüklü ekran sayesinde selefinden 10 gram daha hafif ve biraz daha küçük. Yenileme hızı 120 Hz olan bu ekranın da maksimum parlaklık seviyesi 2000 nit. Ekranı Gorilla Glass Victus cam koruyor. Telefonun renk seçenekleri Obsidyen, Ela ve Gül adını taşıyor.

Google Pixel 8’de Pro versiyondan farklı ama yine yeni bir ultra geniş açılı kamera bulunuyor. 12 megapiksel çözünürlüklü bu kamera, otomatik odaklama ve makro çekim yeteneklerine sahip. 50 megapiksel çözünürlüklü ana kamera ise 8x süper çözünürlüklü dijital zum yapabiliyor. Bu telefonun önünde de 10.5 megapiksel kamera bulunuyor. Pixel 8’de 27W kablolu ve 18W kablosuz şarj destekli 4575 mAh kapasiteli pil mevcut.

Google Pixel 8 serisi için 7 yıl güncelleme sözü verdi

Hem Pixel 8 hem de Pixel 8 Pro, Google One tarafından sağlanan ücretsiz VPN hizmetiyle geliyor. İnternet devi telefonlar için 7 yıl boyunca yazılım ve güvenlik güncellemesi sözü veriyor. Bunun Android ekosistemi için rekor olduğunu belirtmekte fayda var. Hatta Apple bile iOS 17’nin en fazla 5 yaşındaki cihazlara yüklenmesini mümkün kılmıştı.

google Pixel 8
Pixel 8

128 GB depolama alanına sahip Google Pixel 8 için Avrupa’da 799 avro, ABD’de ise 699 dolar ödemek gerekiyor. 128 GB Pixel 8 Pro’da ise fiyat sırasıyla 1099 avro ve 999 dolara yükseliyor. İnternet devi, Pixel 8 satın alanlara Pixel Buds Pro, Pixel 8 Pro alanlara ise Pixel Watch 2 hediye edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER