Teknoloji

Google Chrome deneysel özelliklerin testini kolaylaştırıyor

google chrome
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Chrome test sürümlerinde çok sayıda deneysel özellik sunuyor. Ancak kullanıcıların bu özellikleri deneyebilmeleri için sıklıkla anlaşılmaz ayarları aktif hâle getirmeleri gerekebiliyor. İnternet devi, yakında bu durumu değiştirmek için harekete geçmiş durumda.

Ghacks ve Android Police sitelerinde yayınlanan haberlere göre, Chrome Canary 89 sürümünde deneysel özelliklere hızlı erişim imkanı sağlayan bir Chrome Labs özelliği bulunuyor. Kullanıcılar deney şişesi ikonuna dokunduklarında karşılarına çıkan özellik listesinden seçimlerini yapıp tarayıcıyı yeniden başlattıktan sonra deneye dahil olabilecek.

Hâlihazırda Chrome Labs’i aktif hâle getirmek için daha zahmetli bir süreci uygulamak gerekiyor. Bu yeni özelliğin kapsama alanının ne olacağı şu an için bilinmiyor. Google’dan özelliğin nihai Chrome sürümlerinde kullanımı konusunda bir açıklama gelmiş değil.

Google Chrome, bu özelliğin ilk uygulayıcısı değil. Firefox ve Vivaldi gibi tarayıcılarda da deney sayfaları bulunuyor. Chrome’un geniş kullanıcı kitlesi, Labs özelliğinin varlığını daha anlamlı ve işlevsel kılıyor.

İLGİLİ HABERLER