İpucu

WhatsApp sohbetleri için duvar kağıdı ayarlama nasıl yapılır?

whatsapp web

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için çıkarılan en son güncelleme, tüm WhatsApp kullanıcılarının farklı sohbetler için özelleştirilmiş duvar kağıtları ve temalar oluşturmasına imkan sağlıyor.

WhatsApp’ın daha eski versiyonları tek bir duvar kağıdı belirlemeyi ve bunu mesajlaşma uygulaması içindeki tüm sohbetlerde kullanma imkanı veriyordu. Yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılara sohbet duvar kağıtları içinde tam kontrol veriliyor.

WhatsApp kullanıcılarının cihazlarında WhatsApp’ın en son versiyonunun yüklü olduğundan emin olmaları gerekiyor. Yukarıda belirttiğimiz özellikleri getiren yeni versiyon da Google Play Store ve Apple App Store’da çoktan dağıtıma çıktı.

Farklı sohbetler için farklı duvar kağıtları belirlemenin yanı sıra, uygulamanın açık ve koyu temaları için de farklı duvar kağıtları atayabilirsiniz.

WhatsApp’ta özelleştirilmiş bir sohbet duvar kağıdı nasıl ayarlanır?

whatsapp sohbet duvar kağıdı ayarlama

  1. Yapmanız gereken ilk şey, WhatsApp’ta duvar kağıdını değiştirmek istediğiniz kişinin sohbetini açmaktır.
  2. Android uygulamasında, sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun ve Duvar Kağıdı’nı seçin. iPhone’da ise tepedeki kişi ismine dokunun. Açılan Kişi Bilgisi başlıklı sayfada Duvar Kağıdı ve Ses’i seçin.
  3. Açılan özel duvar kağıdı sayfasında “değiştir” i seçin.
  4. WhatsApp tarafından sağlanan koyu veya parlak bir fotoğrafı, tek bir rengi veya cihazda depolanan bir resmi seçme seçeneklerine sahip olursunuz.
    • Bir renk veya fotoğraf seçtiğinizde, ekranda duvar kağıdının bir önizlemesini göreceksiniz.
    • Önizlemeden ayrılmadan mevcut fotoğraflar veya renkler arasında gezinmek için sola veya sağa kaydırın.
  5. Devam etmek için “Duvar Kağıdını Ayarla”yı etkinleştirin. Fikrinizi değiştirdiyseniz de geri dönebilirsiniz.
  6. WhatsApp, duvar kağıdını yalnızca mevcut sohbet için veya özel duvar kağıtları ayarlanmış olanlar dışındaki tüm açık veya temalı sohbetler için ayarlamanızı ister; bilgi istemi yalnızca bir kez görüntülenir.
  7. WhatsApp sizi “özel duvar kağıdı” sayfasına geri götürür. Geri dönmeden önce sayfadaki duvar kağıdının karartmasını değiştirebilirsiniz.

Tüm açık veya koyu temalı sohbetler için WhatsApp duvar kağıdı nasıl ayarlanır?

whatsapp genel duvar kağıdı ayarlama

WhatsApp, yeni güncellemeyle birlikte varsayılan duvar kağıdını kullanan açık ve koyu sohbetler için duvar kağıtlarının ayarlanmasını destekliyor.

  1. WhatsApp Android uygulamasında Menü> Ayarlar yolunu takip edin. iPhone uygulamasında ise Ayarlar sekmesine gidin.
  2. Sohbetler seçeneğine tıklatın. Daha sonra oradaki Sohbet Duvar Kağıdı seçeneğine tıklatın. WhatsApp, mevcut temanın (açık veya koyu) duvar kağıdını görüntüler.
  3. Duvar kağıdını değiştirmek için Yeni Duvar Kağıdı Seç’i takip edin.
  4. Önünüzde dört farklı seçenek var; örneğin WhatsApp tarafından sağlanan açık veya koyu bir fotoğrafı, tek bir rengi veya cihazdan özel bir fotoğrafı seçebilirsiniz.
  5. Önizlemesini görmek için bir fotoğraf veya renk seçin. Diğer fotoğrafları veya renkleri önizlemek için tekrar sola ve sağa kaydırabilirsiniz.
  6. Yeni varsayılan yapmak için Duvar Kağıdını Ayarla’yı seçin.

Koyu veya açık renkli tema için duvar kağıdı ayarlamadan önce tema değişikliğini yapmanız gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER