Teknoloji

Hangouts Chat’in ismi Google Chat olarak değiştirildi

google ses
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Hangouts markasını kurumsal servis paketi G Suite’ten tamamen kazımak için son hamlesini yaptı. Şirket, Hangouts Chat servisinin faaliyetlerine Google Chat ismiyle devam edeceğini açıkladı. İnternet devi, bu hafta içinde video konferans uygulamasının adını Hangouts Meet’ten Google Meet’e çevirmişti.

Bu değişikliğin ilk işareti, G Suite için hazırlanan bir destek belgesinde verildi. Bu belgede Google Chat’in ismi Google Meet ile yan yana görüldü. Chat’in bu kurumsal versiyonu ile Google’ın RCS tabanlı Android mesajlaşma protokolü olan Chat’i karıştırmamak gerektiğini belirtmekte fayda var.

Hangouts markası ise Google’ın 2013’te Google+’ın bünyesinden ayırdığı ve Gchat’in mirasçısı olarak konumlandırdığı son kullanıcıya yönelik sohbet uygulamasında yaşamaya devam edecek. Google tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Hangouts’un klasik versiyonu için bir değişikliğin gündemde olmadığı belirtildi.

google hangouts chat

Hangouts markasının yedi yıllık yolculuğunun oldukça uzun ve zorlu olduğu söylenebilir. Öncelikle Hangouts’un marka gücü bakımından Gchat’in yanına yaklaşamadığını belirtmek gerekiyor. Buna ek olarak, Google’ın mesajlaşma ve iletişim uygulamaları konusundaki yanlış stratejilerinin de Hangouts’a pek fayda getirmediği söylenebilir. Mesajlaşma ve video görüşme uygulamaları konusunda sürekli bir arayış içinde olan Google, piyasaya birbiriyle çarpışan marka ve servisler sunmayı bir türlü bırakamamıştı.

Hangouts Chat, yeni adıyla Google Chat, uygulamasının kapanması da gündeme gelse de; Google daha sonra bu kararından vazgeçmiş ve Hangouts Chat’i Slack’e rakip bir kurumsal iletişim uygulaması olarak konumlandırma planını uygulamaya koymuştu.

İLGİLİ HABERLER