Teknoloji

Hangouts Meet yola Google Meet ismiyle devam edecek

google meet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Video konferans uygulamaları son birkaç haftadır hemen herkesin hayatında eskiye kıyasla çok daha önemli bir yere sahip. Artık bu uygulamalar sadece profesyoneller tarafından kullanılmıyor. Öğrenciler ve arkadaş grupları da bu uygulamaların müdavimleri arasına girmiş durumda. Söz konusu uygulama topluluğunun önemli parçalarından biri olan Hangouts Meet, yola artık Google Meet ismiyle devam edecek.

Bu marka değişikliğinin izi ilk olarak Google’ın iki ürün direktörü Karthik Lakshminarayanan ve Smita Hashim tarafından kaleme bir Google Cloud blogu yazısında görüldü. Söz konusu paylaşımda, Google Meet’in çevrimiçi toplantılara sızılmasını engellemek için aldığı önlemlerden bahsediliyor. Bu yazının paylaşılmasının ardından destek yazılarını taramaya girişen Android Police sitesi ise destek yazılarının da yeni isimle güncellendiğini ortaya çıkardı.

Google, The Verge sitesine gönderdiği bir e-postayla isim değişikliğini doğruladı. Şirket, Meet’in G Suite’in bağımsız bir parçası olduğunu belirtti. Google’ın kurumsal servis portföyü olan G Suite’in bünyesinde Gmail, Dokümanlar ve Drive gibi markalar da bulunuyor. Hangouts markasının kısa mesaj kolu olan Hangouts Chat servisi de G Suite’in bir parçası konumunda.

Google’ın isim değişikliği süreci hâlâ devam ediyor. Örneğin, App Store’da uygulamanın ismi hâlâ Hangouts Meet olarak görünüyor. G Suite’teki açılış sayfasında da eski isim mevcut.

Google Meet ismine geçişin servisin yoğun şekilde kullanıldığı bir dönemde yapıldığını bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Küresel koronavirüs salgınının patlak vermesiyle birlikte Google Meet’in kullanım oranı ocak ayındaki oranı 25’e katlamış durumda. Buna ek olarak, servise her gün 2 milyondan fazla yeni kullanıcı ekleniyor.

İLGİLİ HABERLER