Teknoloji

Google Cardboard Camera uygulaması iOS’e geldi

google cardboard

google cardboardGoogle’ın 360 derece sanal gerçeklik görüntüleri oluşturmaya olanak sağlayan Cardboard Camera uygulaması şimdiye kadar sadece Android üzerinde bulunuyordu. Ancak Google en sonunda bu uygulamanın iOS versiyonunu da çıkardı.

Uygulamanın her iki versiyonu da, arkadaşlarınıza ve aile bireylerinize ziyaret ettiğiniz etkileyici yerleri tüm boyutlarıyla gösterme imkanı sunuyor. Eski uygulama görüntüleri Android’in genel fotoğraf galerisi üzerinden gösterirken, yeni versiyon her bir görüntü veya koleksiyon için özel bağlantılar oluşturma ve bunları gösterme fırsatı sunuyor.

google cardboardBir akıllı telefonda, söz konusu bağlantı alıcılara dosyaları Cardboard Camera ile açmayı öneriyor veya o uygulamanın bulunmadığı durumda indirmeleri yönünde talepte bulunuyor. Bunlar “sizinle paylaşılanlar” olarak adlandırılan özel bir sekme içinde saklanıyor ve bunları bir Cardboard başlığı kullanarak, sanal gerçeklikte, kaydedilmiş ortam sesleriyle birlikte izleme fırsatı buluyorsunuz.

Cardboard Camera uygulaması profesyonel seviyede bir VR kamera sistemi sunmuyor. Bunu daha çok Google’ın kamerayı yavaşça, dairesel eksende döndürerek çekim yapmayı sağlayan ve çekilen kareleri birleştiren Fotoğraf Küreleri uygulamasının VR versiyonu olarak düşünebiliriz. Ancak Google’ın Jump olarak adlandırılan kamera platformunun da gerisinde olduğunu belirtmek gerekiyor. Ne var ki, bu uygulama sayesinde eskimiş Android telefonlarda bile VR deneyimi yaşatacak görüntüler elde etmek mümkün oluyor.

google cardboardGoogle, 4 Ekim tarihinde düzenleyeceği iddia edilen etkinlikte Android tabanlı Daydream VR sanal gerçeklik platformuyla ilgili daha detaylı bilgiler verecektir. Google Cardboard Camera’nın iOS uygulaması, Google’ın uzun zamandır var olan basit nitelikteki Cardboard sanal gerçeklik platformunu kapatmayacağına dair bir işaret olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER