Teknoloji

Google Cardboard Camera ile panoramik fotoğraflarınızı 3D deneyimlerine çevirin

google cardboard

Cardboard Camera

Google Cardboard için üç boyutlu panoramaları bir araya getiren, böylelikle kullanıcılara kendi sanal gerçeklik deneyimlerini oluşturma ve görüntüleme fırsatı veren yeni bir uygulama çıkardı.

Cardboard Camera adını taşıyan bu uygulama şu an için sadece Android’de sunuluyor ve akıllı telefonunuzu amatör bir sanal gerçeklik kamerasına çeviriyor.

Cardboard Camera ile bir fotoğraf çekildiğinde, kullanıcılar telefonlarını kendi etraflarındaki bir daire içinde hareket ettirebilirsiniz, tıpkı bir panoramik fotoğraf çeker gibi. Bütün fotoğraflar Cardboard başlığı kullanarak görüntülendiğinde üç boyutlu olarak görüntüleniyor. Kullanıcılar fotoğraf çekerken ses kaydı da yapabiliyor.

Cardboard Camera

Android uygulaması fotoğraf küresi uygulamasına benziyor, fotoğrafları bir araya getiriyor ve sağ ve sol göze az da olsa farklı görüntüler göstererek derinlik yaratıyor.

Cardboard Camera yeni bir adım

Cardboard Camera kullanışı ve Google’ın en son gelen Cardboard güncellemesi için küçük bir açılım özelliği taşıyor. Geçen ayın başlarında Google, Cardboard uygulaması için bir güncelleme çıkarmış, üç boyutlu ve stereoskopik videoların YouTube’da, Cardboard başlığı kullanılarak görüntülenmesini sağlamıştı.

Kamera uygulaması önümüzdeki haftalarda iOS’e de gelecek.

İLGİLİ HABERLER