Manşetler

Google Nexus telefonlarının takipçileri Pixel ve Pixel XL olarak adlandırılabilir

Google'ın gelecek amiral gemisi akıllı telefonlarından Nexus markasını çıkaracağı haberinin çıkmasının üstünden sadece birkaç gün geçtikten sonra, Android Police sitesi hangi adın kullanılacağını içeren yeni bir haberle çıkageldi.
google nexus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
google nexus
Android Police sitesine ait olan Google Pixel taslak çizimi

Google’ın gelecek amiral gemisi akıllı telefonlarından Nexus markasını çıkaracağı haberinin çıkmasının üstünden sadece birkaç gün geçtikten sonra, Android Police sitesi hangi adın kullanılacağını içeren yeni bir haberle çıkageldi. HTC tarafından üretileceği iddia edilen iki telefon muhtemelen Pixel ve Pixel XL olarak adlandırılacak. Böylelikle Google daha önce Chromebook’larında ve Android tabletinde kullandığı adı akıllı telefonunda da kullanmış olacak. Google Nexus cihazlarını takip edecek bu yeni cihazlarda HTC markası ise görünmeyecek.

Bu iki telefon hakkındaki dedikodular uzunca bir süredir ortalıkta dolaşıyor. 5 inç ekranlı telefon Sailfish kod adıyla anılırken, 5.5 inç model ise Marlin olarak nitelendiriliyordu. Haziran ayı sonunda, Android Police sitesi Sailfish ve Marlin’in her ikisinin de dört çekirdekli Qualcomm işlemciler, 4 GB RAM, 12 megapiksel kameralar barındıracağını, aralarındaki tek farkın Marlin’in daha büyük ekran ve pile sahip olmasının olacağını iddia etmişti.

Google Nexus serisinin takipçisi olacak bu iki telefon Pixel markası altında çıkarılsın veya çıkarılmasın, Google’ın amiral gemisi ürünlerine daha fazla iz bırakmaya yönelik çabasının bir göstergesi olacaktır. Google CEO’su Sundar Pichai geçtiğimiz aylarda katıldığı bir etkinlikte Nexus telefonlarında Android’in üstüne daha fazla özellik eklemeyi planladıklarını söylemişti.

Pixel ve Pixel XL 4 Ekimde tanıtılabilir

Bu arada Android Police’in bir başka haberinde de Google’ın 4 Ekimde donanım odaklı bir etkinlik düzenlemeyi planladığı söyleniyor. Söz konusu etkinlikte sözü edilen Pixel markalı Pixel ve Pixel XL Android telefonları tanıtılacak. Bunun yanı sıra 4K destekli Chromecast, şirketin kendi bünyesinde geliştirdiği Daydream VR sanal gerçeklik başlığı tanıtılacak. Ayrıca Google Home hakkında da daha kapsamlı bilgi verilecek. Site, 4K Chromecast’in Chromecast Plus veya Chromecast Ultra olarak adlandırılabileceğini iddia ediyor. Ayrıca Daydream cihazı da Daydream View olarak adlandırılabilir.

İLGİLİ HABERLER