Teknoloji

Garmin Venu Sq ile akıllı saat seçeneklerini artırıyor

garmin venu sq
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Garmin, Venu Sq ile Apple Watch benzeri akıllı saat çıkaran üreticiler arasına katıldı. Şirket, Venu Sq ile birlikte Venu Sq Music Edition modelini de gözler önüne çıkardı. Her iki saat de kullanıcılarına altı güne varan pil ömrü ve yerleşik GPS desteği sunuyor. Garmin’in yeni saatleri ABD’de 200 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Orijinal Venu ise 400 dolar karşılığında raflarda olmaya devam edecek.

Orijinal Venu’da yuvarlak ekranı tercih eden Garmin, yeni akıllı saatinde kare ekrana geçiş yapıyor. Bu da Venu Sq’yu görsel açıdan Apple Watch’a oldukça benzer hâle getiriyor. Yuvarlak saatleri sevenler içinse daha pahalı olan orijinal Venu daha makul seçenek olmaya devam ediyor.

Venu Sq, Garmin’in akıllı saatlerini daha önce de kullananların seveceği özellikler barındırıyor. Venu Sq uyku, sürekli kalp atış hızı, kandaki oksijen seviyesi ve stres takibi yapabiliyor. Bunlara ek olarak, kalp atış hızındaki anormallikler de kullanıcılara bildiriliyor. 250 dolar karşılığında satılacak Music Edition’da ise kullanıcılar akıllı saate kendi şarkılarını yükleyebilecek.

garmin venu sq

Telefonun 1.3 inç büyüklüğündeki ekranı Gorilla Glass ile korunuyor. Alüminyum çerçevesiyle şık bir görünüme sahip olan Venu Sq’da barometre veya jiroskop bulunmuyor. Bu nedenle yükseklik ölçümü için GPS’ten yararlanılıyor.

Garmin Venu Sq, 200 dolarlık fiyat etiketiyle Fitbit Sense, Apple Watch ve Galaxy Watch gibi daha pahalı rakiplerinde yer alan pek çok özelliği kullanıcılarına vadediyor. Garmin bildirim ve uygulama desteği konusunda pek başarılı olmasa da, önceliği egzersiz takip özellikleri olanlar için Venu Sq’nun uygun bir seçenek olacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER