Teknoloji

MWC 2021’in düzenleneceği tarih değişti

MWC 2016'nın özeti: Sanal gerçeklik için şartlar iyice olgunlaştı

2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020), koronavirüs salgını küresel bir kriz hâline dönüşmeden önce iptal edilen ilk etkinliklerden biri olmuştu. MWC 2021 için ilk etapta mart ayı işaret edilse de, bu tarihin değiştirilmesine karar verildi. Kongreyi düzenleyen GSMA, MWC 2021’in 28 Haziran-1 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı. Kongreye yine İspanya’nın Barselona şehri ev sahipliği yapacak.

GSMA’den yapılan açıklamada, küresel COVID-19 salgınına rağmen güvenli bir ortam sağlamak adına etkinliğin ileriye atıldığı belirtildi. Koronavirüs salgınının mevcut gidişatı nedeniyle pek çok kişi daha önce açıklanan mart tarihinin iddialı olduğunu düşünmeye başlamıştı.

GSMA’in açıklamasında kullanıcıları “biricik ve kaçırılamaz” bir deneyimin beklediği belirtildi. Açıklamada fiziksel olarak kongreye katılmaktan çekinenler için sanal etkinliklerin de düzenleneceği ifade edildi. Tarih için Barselona şehrinin yöneticileriyle birlikte çalışıldığını belirten GSMA, Şanghay ve Los Angeles’taki etkinliklerin de 2021’de düzenleneceğinin altını çizdi.

MWC 2021 haziran ayının sonuna ertelense de, kongreye hangi şirketlerin katılacağı belirsizliğini koruyor. Sony, LG, Amazon, Intel, Facebook ve Nokia gibi şirketler iptal kararı gelmeden önce MWC 2020’den çekilmişti. Gelecek yılın katılım durumu da salgının önümüzdeki altı aylık seyrine bağlı olarak şekillenecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER