Manşetler

Galaxy Watch 4’ün bazı özellikleri Tizen tabanlı akıllı saatlere geliyor

galaxy watch 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Galaxy Watch 4’ü tanıttığında, şirketin giyilebilir ürünler alanındaki yolculuğunda, Google’ın giyilebilir platformunu benimseyen yeni bir dönem başlatmıştı. Bununla birlikte, Samsung’un eski yöntemlerine alışkın olanlar için bu durum, şirketin eski akıllı saatlerini hızla terk edeceği anlamına geleceğinden, endişe verici bir değişiklik olabilirdi. Neyse ki, korkuların asılsız olabileceği ortaya çıktı ve Samsung şimdi Galaxy Watch 4’teki birkaç temel özelliğin ilk Galaxy Watch’a kadar uzanan eski modellere sunulduğunu duyuruyor.

Sağlık, bugünlerde birçok akıllı saatin, eşleştirildiği akıllı telefonların bir uzantısı olmaktan çok daha temel amacı olmuştur. Elbette, sensörler söz konusu olduğunda tüm akıllı saatler eşit durumda değil, ancak sağlıkla ilgili tüm özellikler zaten gelişmiş donanım gerektirmiyor. Bazıları hiç donanım gerektirmez, yalnızca istatistiklerinizi bileğinizden kolayca görmenin ve yönetmenin bir yolunu sunması yeterli olur.

galaxy watch 3 düşme algılama

Örneğin, Düşme Algılama yalnızca birçok akıllı saatte bulunan hareket sensörlerine ihtiyaç duyar ve Samsung, bunu Galaxy Watch Active 2 ve Galaxy Watch 3 için kullanılabilir hâle getiriyor. Bu özellik, bir düşme durumu söz konusu olduğunda bunu algılayabilir ve önceden seçilmiş kişilere otomatik olarak bir SOS bildirimi gönderir. Özelliğin bu tür hareketlere karşı ne kadar hassas olacağını bile ayarlayabilirsiniz. Garip bir şekilde, hareketsiz dururken bile bir düşüşü algılaması için ayarlayabilirsiniz.

Öte yandan, bu eski, Tizen tabanlı Samsung akıllı saatlerinde kullanıma sunulan Grup Mücadelesi özelliğinden yararlanmak için sensörlere de ihtiyacınız yok. Aile üyelerinizi ve arkadaşlarınızı motive etmek onlara meydan okuyabilir, gün içindeki aktivitelerinizi takip ederek birbirinizle heyecanlı bir yarışa girişebilirsiniz. Bu, sizinle aynı fiziksel aktiviteleri yapan ve karşısında sorumluluğa sahip olacağınız bir iş ortağına sahip olmanın modern versiyonu olarak nitelendirilebilir.

Sağlığın ötesine geçen güncelleme, Galaxy Watch serisine de biraz kişiselleştirme de getiriyor. Galaxy Watch 4 ile kullanıma sunulan saat yüzleri, özel hayvan tasarımları da dahil olmak üzere önceki modellerin kullanımına sunuluyor.

galaxy watch

Tizen tabanlı Galaxy Watch modellerine yönelik bu güncellemeler, her zamanki gibi bölgeye göre değişiklik gösterecek ve yalnızca Bluetooth modelleriyle başlayacak ve daha sonra LTE sürümleriyle devam edecek. Bazı özellikler yalnızca belirli nesillerde kullanılabilecektir ve hatta ülkeye göre sınırlı olabilir. Kullanıcıların ayrıca en son Galaxy Wearable uygulamasına ve Galaxy Watch eklentisine sahip olup olmadıklarını kontrol etmeleri gerekecek, bu nedenle Samsung Health Monitor uygulaması gibi bazı özellikler yalnızca Samsung’un Galaxy telefonlarında kullanılabilir.

İLGİLİ HABERLER