İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy S23 İncelemesi

galaxy s23 inceleme galaxy s23 fe

Galaxy S23 serisi şubat ayının hemen başında tanıtıldı. Geçen yılın Galaxy S22 serisi, üç farklı üyesiyle beğeni kazanmıştı. Samsung, bu yılın telefonlarında, geçen yılın tutan formülünde fazla değişiklik yapmadı, sadece ufak tefek oynamalarla ve içeride yaptığı işlemci güncellemesiyle, 2023 yılının amiral gemisi telefonlarından beklenen standartları tutturmayı tercih etti. 200 megapiksel kamera ve bunun gibi bazı yenilikler ise serinin en üst seviyesindeki seçenek olan Galaxy S23 Ultra ile sınırlı tutuldu. Bizim incelememize konu olan Galaxy S23 ise, geçen yılın modeli olan S22’ye göre daha farklı bir kamera modülü tasarımıyla ve Galaxy telefonlarına özel, daha yüksek saat frekansına sahip olan Snapdragon 8 Gen 2 ile birlikte geliyor. Tabii ki, en çekici noktası avuç içine rahatlıkla sığan kompakt gövdesi ve hafifliği oluyor. Şubat ayının büyük bir bölümünde ana telefonlarımızdan bir tanesi olarak kullandığımız bu amiral gemisi telefonla ilgili öne çıkan özellikler ve yorumlar Samsung Galaxy S23 inceleme yazımızda ve videomuzda yer alıyor.

Samsung Galaxy S23
  • Geri dönüştürülmüş cam ve PET film ile üretilen ve doğal boyalarla renklendirilen akıllı telefon.
  • Nightography’nin gelişmiş AI teknolojisi, ayrıntıları net tutarak düşük ışıkta çekilen fotoğraf ve videoların günün her saatinde parlak ve renkli olmasını sağlar.
  • 50MP Geniş Açılı Kamera, her kareden aldığı küçük parçalarla yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf oluşturur.

Sık Sorulan Sorular

Galaxy S23 inceleme: Tasarım

Galaxy S23’ün boyutları, selefi S22’ye göre neredeyse hiç değişiklik göstermiyor. Aynı durum ağırlık için de geçerli. 7.6 milimetrelik kalınlık değeri korunurken, yüzey alanı çok az da olsa büyüyor. 168 gram ile geçen yılın telefonuna göre bir gramlık bir artışın bulunduğunu da belirtelim. 6.1 inç ekranın etrafını ince bir çerçeve sarıyor. İnce profiliyle birleştiğinde gerçekten de kompakt, rahatlıkla kavranan ve tek elle bile kullanımda pek sıkıntı çıkarmayan bir telefon ortaya çıkmış. Günümüzde amiral gemisi telefonlarda büyük ekran ve buna bağlı olarak büyük gövde revaçta. Ekran büyüklüğü fazla olmayan ve üst sınıf özellikler taşıyan fazla Android telefon da yok. İşte bu noktada Galaxy S23, güncel seçenekler içinde neredeyse yegâne ürünlerden biri oluyor.

galaxy s23 inceleme

Samsung, gövdeyi çok büyük oranda aynı tutsa da, detaylara inildiğinde bazı farklılıkların bulunduğunu görüyoruz. Öncelikle, bu telefonun önünde ve arkasında Gorilla Glass Victus 2 kullanılıyor. Bu camın üreticisi olan Corning, Victus 2’nin betona düşmelere karşı dayanıklı olduğunu söylemişti. Camın dayanıklılığını düşme ve bunun gibi bir olayla test etmedik, ancak camın sağlamlığının yüksek olduğunu bilmek güzel. Bununla birlikte ekran camının çizilmelere karşı yeteri kadar dayanıklı olduğunu görüyoruz. Yaklaşık bir buçuk aydır bu telefonu kullanıyoruz ve ekran üzerinde dikkate değer bir çizik veya aşınma görmedik.

IP68 sertifikasıyla belgelenen suya ve toza dayanıklılık bu telefonda da mevcut. Yani, 1.5 metre derinliğe kadar suda, yarım saat boyunca hiçbir şey olmadan dayanabilir. Geçmişte Samsung telefonlarını su altı çekimlerinde kullanmıştık. Galaxy S23’ün de böyle çekimler için kullanılmasında bir sıkıntı olmayacaktır diye düşünüyoruz. Yine de, bu tarz çekimleri yapmayı düşünürseniz, özel ekipmanlarla hareket etmeniz yerinde olacaktır. Yaz geldiğinde, Galaxy S23 ile havuz veya deniz kenarında, telefonu suya düşürme gibi bir derdiniz veya korkunuz olmayacaktır.

galaxy s23 inceleme

Tasarımda dikkat çeken bir başka değişiklik de arkada göze çarpıyor. Geçen yılın S22 modelinde kamera için özel bir adanın olduğunu biliyoruz. Üç kamera, dışa doğru hatırı sayılır çıkıntı yapan bir kamera adasına yerleştirilmişti. Şimdi S23 ile birlikte o adanın kalktığını görüyoruz. Samsung, geçen yıl sadece S22 Ultra modelinde sunduğu, kameraların doğrudan arka panelden dışa doğru çıkıntı yaptığı tasarımı şimdi S23 serisinin tüm modellerinde sunuyor. Üç kamera düşey eksende sıralanıyor ve onların yanında LED flaş da bulunuyor.

S23’ün arka yüzü mat yüzeye sahip. Bu durum parmak izi ve kiri tutma konusunda telefona avantaj sağlıyor. Bizim elimizdeki krem renginin bir hayli hoş göründüğünü söylemeden geçmeyelim. Armor Alüminyum çerçevenin gümüş rengiyle birleştiğinde ortaya gerçekten hoş bir görünüm çıkıyor. Bu arada ön ve arka cam çizilmelere karşı dayanıklı olsa da, alüminyum çerçevenin üstünde, telefonu ışığa tuttuğumuzda ufak tefek çiziklerle karşılaşıyoruz. Samsung, farklı kılıf seçenekleri sunuyor, ancak telefonu kılıfsız kullanmak, ince gövdesinin farkını daha iyi şekilde hissetmeye yardımcı oluyor.

galaxy s23 inceleme

Alt kenarda USB-C portu, hoparlör ve nano SIM kart yuvası var. İki tane fiziksel SIM kartı takabilirsiniz. Öte yanan alt kenarda iki adet mikrofon var. Üst kenarda ise ikinci hoparlör var. Sağ kenarda ses ve güç tuşları var. Bunlar dışa doğru gözle görülür şekilde çıkıntı yapıyor. Tuş derinlikleri iyi, çok oynama yapmıyor ve rahatlıkla kullanılıyor. Sol kenar ise temiz bırakılmış.

Galaxy S23 inceleme: Ekran ve Ses

Galaxy S23, ekran tarafında selefinin özelliklerini büyük oranda koruyor. 6.1 inçlik Dynamic AMOLED 2X ekran; 1080 x 2340 piksel çözünürlük, 19.5:9 görüntü oranı, 425 ppi piksel yoğunluğu, 120 Hz yenileme hızı, HDR10+ desteği gibi özellikleri S22’nin ekranından alıyor. Bununla birlikte 1200 nit tipik parlaklık, 1750 nit maksimum parlaklık ile selefinin ekranının ötesinde geçiyor. Gerçekten de S23’ün ekranı, sunduğu yüksek parlaklıkla gerçekten etkiliyor.

galaxy s23 inceleme

Boyutlarıyla günümüzün akıllı telefon standartlarının altında kalıyor gibi görünse de, Galaxy S23’ün ekranı internette gezinmek, sosyal medya uygulamalarını kullanmak, oyun oynamak veya video izlemek için fazlasıyla yeterli oluyor. Ekranın geniş görüş açıları var ve dışarıda, parlak güneş ışığı altında da gayet yeterli bir parlaklık var. Ekran ayarları içinde Ekstra parlaklık şeklinde bir ayar var. Eğer Adaptif parlaklık ayarını kapatırsanız bunu görebilir ve ekran parlaklığını en yüksek seviyeye çıkarabilirsiniz. Bunun dışında, Adaptif parlaklık da ortamın ışık şiddetine göre gayet iyi şekilde çalışıyor.

Ekran ayarları içinde Ekran modu olarak adlandırılan bir özellik daha var. Buradan ekranın renk sıcaklığını elle değiştirebilirsiniz. Biz genellikle Canlı modu tercih ettik. Bu sayede renkler fazlasıyla canlı görünüyor, kullanıcı arayüzünden veya içerikten en yüksek zevki almayı sağlıyor. Bununla birlikte renklerin daha yalın olmasını isteyenler için Doğal mod da mevcut. Ekranın yenileme hızı Adaptif olarak seçildiğinde 120Hz’e kadar değişkenlik gösteriyor. Bunu seçtiğinizde kullanıcı arayüzünde gezinirken, web sayfalarında kaydırma yaparken daha akıcı bir görünüm elde ediliyor. Bununla birlikte, PUBG Mobile gibi oyunlarda da, hızlı grafik ayarlarını seçtiğinizde gayet akıcı ve gerçekçi bir görünüm elde ediliyor. S23’ün yüksek profilli donanımı, bu tarz oyunlarda akıcı grafikleri en iyi şekilde sunmayı başarıyor. Arzu ederseniz, 60 Hz’lik standart yenileme hızını da tercih edebilirsiniz. Bu, pil tasarrufunda avantaj sağlayacaktır.

galaxy s23 inceleme

Ses tarafında, biri alt kenarda, diğeri ise üst kenarda olmak üzere iki hoparlörü görüyoruz. Stereo ses etkisi iyi şekilde veriliyor, her iki hoparlörden dengeli bir ses çıkışı elde ediliyor. Ses şiddeti yüksek, çevresel ses etkisi de iyi. Dolby Atmos desteğiyle hoparlörler film izlerken sarmalayıcı bir ses çıkışı sağlıyor. Oyunlarda da hoparlör sistemi fazlasıyla başarılı. Kulaklık bağlamak isterseniz USB-C portunu kullanabilirsiniz, ancak en güzeli bir Bluetooth kulaklık satın almak olacaktır. Samsung’un Galaxy Buds kulaklıkları kolay bağlantı imkanı sağlamalarıyla öne çıkıyor. Bununla birlikte Google Fast Pair destekli Oppo Enco X2‘yi de S23’e kolaylıkla bağlandığımı ve kullandığımı belirtmeden geçmeyeyim.

Galaxy S23 inceleme: Performans ve Pil

Samsung Galaxy S23’te 4nm tabanlı Snapdragon 8 Gen 2 işlemci var. 2023 model amiral gemisi Android telefonlarda bu işlemciyi görüyoruz, ancak burada Samsung’un S23 serisine özel bir fark var. Qualcomm ve Samsung iş birliğiyle, daha yüksek saat frekansına çıkabilen özel bir versiyon kullanılmış. Cortex X3 yüksek performans çekirdeğinin frekansı 3.36 GHz. Halbuki aynı işlemciyi barındıran OnePlus 11’deki Cortex X3 çekirdeğinin hızı 3.2 GHz. Bu frekans farkı kağıt üstünde S23’e avantaj sağlıyor.

galaxy s23 inceleme

Snapdragon 8 Gen 2 işlemci Adreno 740 GPU’yu da barındırıyor. Telefonun 8 GB RAM’i var. RAM Plus özelliği sayesinde 8 GB’ye kadar ek RAM takviyesi yapmak mümkün. Tabii ki, bunun için telefonun saklama alanında yeterli yer olmalı. RAM Plus, fiziksel bellek ile aynı performansı sunmasa da, aynı anda çok sayıda uygulama veya Chrome sekmesiyle çalışmak isterseniz, katkısı olacaktır. Bununla birlikte gözle görülür bir fark yarattığını söylemek zor olacaktır.

128, 256 ve 512 GB olmak üzere üç farklı saklama alanı seçeneği var. Türkiye’de 128 GB ve 256 GB kapasiteli modeller satılıyor. Arada 1000 TL’lik bir fark var. Samsung bize test için 128 GB kapasiteli modeli gönderdi. Her bir Samsung telefonunu test ederken, önceden kullandığımız Samsung telefonundan Smart Switch ile uygulamaları, belgeleri, mesajları aktarıyoruz. Fotoğrafları veya videoları ise aktarmıyoruz. Şu anda bu satırları yazarken Depolama bölümünü kontrol ettiğimizde, 128 GB’lık kapasitenin 66 GB’lık kısmı dolu durumdaydı. Üstelik, çok fazla fotoğraf veya video çekmemiştik. Ancak hatırı sayılır miktarda uygulama ve oyunda mevcut. microSD kart yuvasının bulunmadığını göz önünde bulundurursak, en güzeli 1000 TL daha verip 256 GB kapasiteli versiyonu satın almak olacaktır. Bu şekilde daha iyi bir deneyim elde edebilirsiniz. Üstelik daha önce haberleştirmiştik, 128 GB kapasiteli modellerde UFS 3.1 çipi kullanılıyor. 256 GB modelde ise UFS 4.0 çipi var. Aslında uygulamaların ve oyunların açılışı, dosya transferi ve bu gibi işlerde herhangi bir yavaşlık hissetmedik, ancak 256 GB, depolama birimi performansı konusunda biraz daha avantajlı olabilir.

galaxy s23 inceleme

Galaxy S23 performans konusunda gayet iyi, beklentileri karşılıyor. Kullanıcı arayüzünde akıcı şekilde gezinti yapılıyor, uygulama ve oyunlar hızlı şekilde açılıyor. Isınma konusunda da performansı önceki amiral gemisi Samsung telefonlarına göre daha iyi bulduğumuzu söyleyebiliriz. Kamera, internet tarayıcısı ve bunun gibi uygulamaları yoğun şekilde kullandığımızda, eskiden cihazın arkasının aşırı biçimde ısındığını söyleyebiliriz. Bu sefer ısınma makul aralıklarda kalıyor gibi görünüyor. GeekBench 6 benchmark testinde de durum bu şekilde. PUBG Mobile oynarken de telefonun aşırı biçimde ısındığını hissetmedik. Bu arada, yukarıda belirttiğimiz gibi, PUBG Mobile mevcut olan en yüksek çözünürlükte ve grafik hızında fazlasıyla akıcı ve gerçekçi bir oyun deneyimi sunuyor.

Pil tarafına geldiğimizde, Samsung kapasiteyi 200 mAh kadar artırarak 3900 mAh seviyesine çıkarmış. Normal yoğunluklu bir kullanımda sabahtan akşama bir tam günü rahatlıkla çıkarabilecek bir performans sunuyor. Bu da çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır. 25W hızlı şarj desteği mevcut. Samsung, yarım saatlik bir şarjla yüzde 50’lik doluluğa ulaşabileceğinizi belirtiyor ki, elimizde bulunan, daha eski Samsung telefonlarından kalan 25W güç adaptörüyle verilen sürelere ulaştık. Kutudan güç adaptörü çıkmadığı için şarj konusunda ek bir yatırım yapmanız gerekiyor. En iyi performans için Samsung’un ayrı olarak sattığı 25W güç adaptörünü edinmenizi öneririz. Bu arada telefon 15W kablosuz şarjı ve 4.5W ters kablosuz şarjı destekliyor. Samsung Galaxy Watch akıllı saatlerinden bir tanesini veya kablosuz şarj kutulu bir kulaklık kullanıyorsanız, bu ters kablosuz şarjın epey işe yarayacağı zamanlar olacaktır.

galaxy s23 inceleme

Kablosuz bağlantı tarafında da güncel teknolojileri görüyoruz. Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 de bunların arasında yer alıyor. NFC desteği de mevcut. USB portu ise USB 3.2 desteğine sahip. Harici diskleri ve diğer kablolu aksesuarları Galaxy S23’e bağlayıp işinizi yapabilirsiniz. Üstelik kablosuz görüntü aktarımı ve DeX gibi özellikler de mevcut.

Galaxy S23 inceleme: Yazılım ve Güvenlik

Samsung Galaxy S23’te Android 13 ve onun üzerinde One UI 5.1 yüklü olarak geliyor. Her Samsung incelemesinde genel olarak aynı şeyleri söyleriz. One UI kullanıcı arayüzü göze hoş gelen uygulama ikonları, duvar kağıtları ve anlaşılır Ayarlar menüsü sayesinde Galaxy S23’ü kullanmak daha keyifli hâle geliyor. Birçok Google uygulamasının yanında Samsung uygulamaları da yüklü geliyor. Fotoğraflarınızı yedeklemek için de OneDrive uygulamasını kullanabilirsiniz. Eğer bir Microsoft 365 aboneliği ve onunla birlikte gelen geniş bir bulut depolama alanınız varsa, OneDrive kullanışlı olacaktır.

galaxy s23 inceleme

Google Play Store’un yanında Galaxy Store uygulamasından da çeşitli uygulamaları veya oyunları indirebilirsiniz. Samsung’un Smart Switch uygulaması ise, eski bir Samsung telefonundan, Android telefonundan veya iPhone’dan Galaxy S23’e taşınmayı epey kolaylaştırıyor. Kablolu veya kablosuz taşıma yapabilirsiniz. Biz Galaxy S23’e daha önce incelemesini yayınladığımız Galaxy Z Flip 4’ten geçiş yaptık ve taşınma işleminde Smart Switch’i kullandık. Tüm taşınma süreci 15 dakika civarında gibi bir sürede tamamlandı. Sonrasında ise uygulamalar ve oyunlar Google Play Store’da indirildi. Bu zaman zarfında telefonun Wi-Fi ağına bağlı kalması yerinde olacaktır.

Güncellemeler konusunda Samsung son yıllarda iyi bir tablo çiziyor. Özellikle amiral gemisi telefonlarına her geçen yılla birlikte büyük Android güncellemelerini daha hızlı sunuyor. Galaxy S23 de böyle bir telefon olacak gibi görünüyor, bunu şimdiden söyleyebiliriz. Samsung, bu telefonun dört yıl boyunca One UI güncellemelerini, diğer bir deyişle büyük Android güncellemelerini ve beş yıl boyunca güvenlik güncellemelerini alacağını taahhüt ediyor. Daha yeni, mart ayının ortalarına gelmeden 1 Mart 2023 tarihli Android güvenlik güncellemesi elimizdeki Galaxy S23’e geldi. Bu da gelecekteki yazılım ve güvenlik güncellemeleri konusundaki desteğin güçlü bir işareti sayılabilir.

galaxy s23 inceleme

Güvenlik tarafında Samsung’un Knox olarak adlandırılan teknolojisinin katkılarını görüyoruz. Dosyalarınızı, uygulamalarınızı güvenli bir alana alıp oradan açmanız mümkün. Böylelikle siz parolanızı veya parmak izinizi girmeden kimse açamaz. Öte yandan sık kullandığınız servislerin, web sitelerinin parolalarını da Knox aracılığıyla saklayabilir, kullanıcı girişlerini sadece parmak izinizle yapabilirsiniz. Ekran içi parmak izi okuyucusu gayet iyi çalışıyor. S23’ü kullanırken ana kimlik doğrulama yöntemimiz bu oldu. Öte yandan arzu edenler ön kamera yardımıyla yüz tanımayı da kullanabilirler.

Galaxy S23 inceleme: Kamera

Samsung, Galaxy S23’ün arkasındaki kamera modülünün tasarımında büyük değişiklikler yapsa bile, kameraların donanımsal özelliklerine çok fazla dokunmamış. Kamera çözünürlükleri aynı şekilde korunuyor. 50 megapiksel, f/1.8 ana kamera, 10 megapiksel, f/2.4 telefoto kamera, 12 megapiksel, f/2.2 ultra geniş kamera mevcut. Arada gördüğümüz tek fark, ana kameranın 24mm ile çok az daha büyük bir odak uzaklığına sahip olması. Ana kamera ve telefoto kamerada optik görüntü sabitleme yine mevcut.

galaxy s23 inceleme

Tıpkı iPhone’larda olduğu gibi, Galaxy S23’te de çekim sonrası düzenleme ve üretim işleri yoğun şekilde yapılıyor. Burada Snapdragon 8 Gen 2’nin sağladığı bilişimsel yeteneklerin payını vermek gerekiyor. Özellikle düşük ışıkta çekilen fotoğrafların netleştirilmesinde ve daha parlak hâle getirilmesinde bu işlemci kısa sürede çok iyi işler çıkarıyor. Üstelik sadece arka kamerayla çekilen fotoğraflarda değil, ön kamerayla çekilen fotoğraflarda da durum böyle.

Samsung telefonları genellikle canlı, renklerin biraz daha sıcak tarafa kaçtığı tonlarda fotoğraflar üretir. Galaxy S23’te de bu gelenek bozulmuyor. Bununla birlikte Pro fotoğraf modunda renk sıcaklığını ve diğer parametreleri dilediğiniz gibi ayarlama imkanına sahipsiniz. Yeterli ışık koşulları altında gayet canlı, parlak fotoğraflar çekiliyor. Düşük ışıktaki çekimlerde de gürültü etkisinin düşük olduğu, parlaklığın yüksek tutulduğu fotoğraflar çekilebiliyor. Optik görüntü sabitlemenin de katkılarıyla, bulanıklık düşük seviyede kalıyor. Açık veya kapalı ortamlardaki eğlencelerde veya gece bir disko gibi yere eğlenmeye gittiğinizde, parlak ve canlı fotoğraflar çekebilirsiniz. Yakın çekimlerde de Galaxy S23 iyi işler çıkarıyor. Çiçek ve bunun gibi nesneleri çekmeyi sevenler için bu telefon iyi sonuçlar üretiyor. Portre çekimleri de S23’ün beğendiğimiz bir başka noktası oldu. Ön plandaki süjenin netliği iyi, arka planda da doğal bir bulanıklaştırma var, sınırlar da iyi biçimde ayarlanmış.

galaxy s23 inceleme
galaxy s23 inceleme

Telefoto kameranın yardımıyla 3 kat optik yakınlaştırma yapılırken Space Zoom özelliği dahilinde 30 kata kadar yakınlaştırma yapılıyor. Samsung son yıllarda Space Zoom’u epey iyileştirdi. 30 kat yakınlaştırma yaptığınızda görüntüde bozulmalar görsek de, uzakta neyin olduğunu görmek isteyenler için belli miktarda detay sunuluyor. Örnek fotoğraflar içinde Space Zoom’un kullanıldığı çeşitli kareleri de görebilirsiniz.

Öndeki 12 megapiksel kamera ise f/2.2 diyafram, 26mm odak uzaklığı gibi özelliklere sahip. Bu kameranın da farklı ışık koşullarında iyi sonuçlar verdiğini görüyoruz. Özellikle gece, neredeyse tamamen karanlıkta yaptığımız çekimlerde gördüğümüz parlaklık ve netlik bizi şaşırttı. Yukarıda belirttiğim çekim sonrası iyileştirme ve üretim işlemleri ön kamera için de iyi biçimde çalışıyor. Ön kamera ile 4K video kaydı yapabilirsiniz.

  • galaxy s23 inceleme
  • galaxy s23 inceleme

Arka kamera ile de maksimum 8K çözünürlükte video kaydı yapabilirsiniz. Burada 24 veya 30 fps’lik kare hızı seçenekleri var. Bununla birlikte daha çok 4K video kaydını tercih edeceğinizi düşünüyoruz. Burada da 60fps ayarını kullanırsanız, yüksek gerçekçilik elde edebilirsiniz. S23’ün yüksek yenileme hızlı ekranında da bu videoları etkileyici şekilde izleyebilirsiniz. TV’ler de genellikle 60Hz’i desteklediğinden, bu videolar daha büyük ekranlarda da etkileyici biçimde görünecektir. Optik görüntü sabitleme ve yazılım tabanlı algoritmaların katkılarıyla profesyonel video kameralarda gördüğümüz tarzda bir durağanlık elde ediliyor. Yakınlaştırma yaptığınızda da, telefoto kameradaki optik görüntü sabitlemenin katkılarıyla iyi bir durağanlık elde ediliyor. HDR video kaydı da S23’ün özellikleri arasında. Biz de Teknoblog YouTube kanalı için hazırladığımız videoların bazı karelerinde S23’ü kullandık. Bunu da yeri gelmişken belirtmeden geçmeyelim.

Galaxy S23 inceleme: Sonuç

  • galaxy s23 inceleme
  • galaxy s23 inceleme
  • galaxy s23 inceleme
  • galaxy s23 inceleme
  • galaxy s23 inceleme
  • galaxy s23 inceleme
  • galaxy s23 inceleme
  • galaxy s23 inceleme
  • galaxy s23 inceleme
  • galaxy s23 inceleme
  • galaxy s23 inceleme
  • galaxy s23 inceleme

Samsung, Galaxy S23 serisini tanıtırken, geçen yılın S22 serisine göre çok büyük yenilikler sunmadığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Yüzeysel şekilde bakıldığında eleştiriler haklı gibi görünebilir, ancak detaylara inildiği zaman Samsung’un isabetli yükseltmeler ve iyileştirmeler yaptığını ve ortaya iyi bir deneyimin çıktığını görüyoruz. Tasarımı hemen hemen aynı tutulsa da, önde ve arkada Gorilla Glass Victus 2 gibi bir cam kullanılmış. Bir buçuk aylık kullanımın sonunda bu camın çiziklere karşı dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Arkadaki kamera modülünün sadeleştirilmesi de, hantal görünümlü kamera modüllerini sevmeyenleri memnun edecektir. Biz, geçen yılın telefonunun kamera modülüne göre daha iyi bulduğumuzu söyleyebiliriz.

Ekran tarafında değişen çok bir şey yok, ancak maksimum parlaklığın artırılmasının etkisi dış ortamlarda görülüyor. Keskin ve net ekran telefonu rahat biçimde kullanmayı sağlıyor. Dokunmalara verdiği tepki de fazlasıyla iyi. Bu telefonun ekranı, nispeten küçük olsa da, video izleme konusunda gayet iyi bir deneyim sunuyor. Stereo hoparlörleri de multimedya deneyimi konusunda ekranı iyi şekilde destekliyor.

Snapdragon 8 Gen 2 işlemci, 2023 model amiral gemisi telefondan beklediğimiz yüksek performansı sunuyor. 8 GB RAM, bir amiral gemisi telefon için düşük gibi görünse de, S23’ün çoklu görev performansı gayet iyi. RAM Plus’ın etkilerini de belli durumlarda görmek mümkün. 128 GB kapasiteli versiyon UFS 3.1 destekli bir depolama birimiyle geliyor. Bunun da pratikte çok büyük bir farkını görmedik. Ancak yeni nesil teknolojiyi ve daha fazla saklama alanı isterseniz 256 GB kapasiteyi tercih edebilirsiniz ki, bizim de tavsiyemiz, 1000 TL daha fazla para verip 256 GB’lık versiyonu satın almanızdır.

Pil tarafında Galaxy S23, sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkaracak performansı sağlıyor ki, bunun çoğu kullanıcı için yeterli olacağını düşünüyoruz. Kutudan şarj adaptörünün çıkmaması ise suratların asılmasına neden olabilir. Eğer elinizde eski telefonunuzdan kalan bir güç adaptörü yoksa, ek yatırım gerekecektir. Bu durumda en güzeli 25W güç adaptörü satın almak olacaktır. Böylelikle S23’ün hızlı şarj desteğinden iyi şekilde yararlanabileceksiniz.

Android 13 ve One UI 5.1 ile gelen telefon, uzun yıllar boyunca güncellemeleri alacak. Burada Samsung, güvenlik güncellemelerini baz alarak konuştuğumuzda, 5 yıllık bir süre veriyor. Bu yılın sonlarında, Android 14 güncellemesinin ilk geleceği cihazlardan birisinin bu olacağı gibi iddialı bir tahminde de bulunabilirsiniz.

Kamera tarafında Samsung, yenilikleri S23 Ultra’ya ayırmış olsa da, S23’ün 50 megapiksel ana kamerasının başrolde olduğu kamera sistemi düşük ışıkta etkileyici işler çıkarıyor. Özel günlerde veya profesyonel işlerde Galaxy S23 rahatlıkla kullanılabilecek bir telefon.

Kompakt telefon kullanmayı sevenler için piyasada fazla seçenek yok. Eğer yüksek performanslı, iyi ekranlı, yeterli pil ömrüne sahip ve kameralarıyla her alanda işe yarayacak bir telefon isterseniz, burada önerilecek telefonlar iPhone 14 Pro veya Galaxy S23 olacaktır. Android isteyenler için de S23, başta gelen seçenek olarak nitelendirilebilir.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER