Manşetler

Samsung Galaxy S23, S23+ ve S23 Ultra resmiyet kazandı

galaxy s23
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S23 serisi nihayet resmiyet kazandı. Güney Koreli şirketin pandeminin başlangıcından bu yana düzenlediği ilk yüz yüze Unpacked etkinliğinde resmiyet kazanan bu seri içinde yine üç farklı model var. Tasarımı selefleriyle büyük oranda aynı tutan Samsung, diğer teknik özellikler bakımından da günümüzün eğilimlerini yakalıyor.

Galaxy S23 serisinin her bir üyesi cam ve metal birleşimi tasarımla geliyor. Samsung, önde ve arkada Corning Gorilla Glass Victus 2 cam kullanıyor. Üretici Corning, yakın zamanda yaptığı bir açıklamada bu cama sahip olan bir cihazın bir metre yükseklikten betona düşmelere karşı sağlam kaldığını dile getirmişti. Her üç telefonun kenarları da Armor Alüminyum metalle kaplı. Mat kaplama hem kenarlarda hem de arka yüzde kullanılmış. S23 ve S23+ düz ekran ve arka panelle gelirken, Galaxy S23 Ultra’nın ekranı kenarlara doğru kavis yapıyor. Mat arka yüzü de bu kavise uyum gösteriyor ve hoş bir simetri yaratıyor.

Renk seçeneklerine baktığımızda, her üç telefonun seleflerine kıyasla aralarında daha fazla tutarlılık olduğunu görüyoruz. Siyah, krem, lavanta ve yeşil olmak üzere dört renk seçeneği mevcut. Samsung, her üç telefon için de farklı renklerde, tasarımlarda ve malzemelerde kılıflar sunuyor. Üç telefonun da IP68 ile belgelenen suya ve toza dayanıklılık özelliğine sahip olduğunu görüyoruz.

galaxy s23 serisi

Galaxy S23, S23+ ve S23 Ultra ekran ve donanım özellikleri

Ekran özellikleri bakımından üç telefon da selefleriyle hemen hemen aynı özellikleri barındırıyor. Galaxy S23’te 6.1 inç, S23+’ta 6.6 inç Full HD+ ekranlar varken S23 Ultra’da ise 6.8 inç Quad HD+ ekran bulunuyor. Üç telefonda da ekran yenileme hızı 120 Hz’e kadar çıkabiliyor. Ekran parlaklığı ve renk sıcaklığı da ortama göre otomatik olarak ayarlanabiliyor. Üç telefonun ekranı da HDR desteğini barındırıyor. Çift hoparlörler ve Dolby Atmos desteği de ses tarafındaki özellikler arasında bulunuyor.

Galaxy S23 serisinin üç üyesi de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip. Samsung, bunun kendisine özel üretim bir işlemci olduğunu, rakip cihazlardaki işlemcinin 3.2 GHz’lik maksimum saat frekansına karşın S23 serisindeki telefonlarda işlemci saat frekansının 3.36 GHz’e kadar çıktığını belirtiyor. İşlemci, cihazın yük altında daha yüksek performans göstermesini sağlarken günlük kullanımda ise daha düşük güç tüketmesine yardımcı oluyor. Adreno 740 GPU da bu işlemcinin bileşenleri arasında yer alıyor.

galaxy s23 plus
galaxy s23

S23 ve S23+ modellerinde 8 GB RAM standart olarak yer alırken S23 Ultra’da 8 GB yanında 12 GB RAM seçeneği de bulunuyor. Depolama alanı seçenekleri ise üç telefonda çeşitlilik gösteriyor. S23 düşünenler 128 GB ile 256 GB arasında seçim yapabiliyor. Ancak son günlerde çıkan haberler, Samsung’un 128 GB kapasiteli modelde UFS 3.1 desteği ile daha yavaş bir depolama birimi kullandığını gösteriyor. S23+ ise sadece 256 GB seçeneğiyle geliyor. Galaxy S23 Ultra’yı seçenler ise 256 GB, 512 GB ve 1 TB kapasiteler arasından seçim yapabilecekler. 256 GB ve üstü tüm kapasitelerde UFS 4.0 ile daha yüksek hızlı depolama biriminin kullanıldığının altını çizelim.

galaxy s23 ultra

Pil tarafında Galaxy S23 ve S23+’ta 200 mAh’lik kapasite artışları var. Bu modeller sırasıyla 3900 mAh ve 4700 mAh kapasiteli pile sahip. S23 Ultra ise yine 5000 mAh kapasiteli pille sunuluyor. Üç telefon da 45W süper hızlı şarj desteğine sahipken, bu destekten yararlanmak için ayrı olarak bir güç adaptörü edinmelisiniz. Kutudan sadece USB-C kablosu çıkıyor. Öte yandan üç telefonun da kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj desteklerine sahip olduklarını belirtelim.

Galaxy S23, S23+ ve S23 Ultra yazılım ve kamera özellikleri

Galaxy S23 serisinin tüm üyelerinde Android 13 yüklü olarak geliyor. Onun üzerinde ise One UI 5.1 sürümü yüklü. Samsung, 2022’nin sonlarına doğru S22 serisinden başlayarak Android 13 ve One UI 5 güncellemesini sunmaya başlamıştı. Biz de yayınladığımız özel içerikte yeniliklere yakından bakmıştık. Oradaki yeni özellikleri S23 serisi telefon sahipleri de kullanma imkanına erişecekler.

galaxy s23 ultra

S23 Ultra sahipleri ise dahili S Pen sayesinde ekranda not alma, çizim yapma, pratik biçimde ekran görüntüsü alma, çeviri yapma gibi imkanlara kavuşuyor. Telefonun ekranı kapalıyken S Pen’i yuvasından çıkarıp kapalı ekran notları almak da mümkün. Daha önceden bildiğimiz tüm bu S Pen özelliklerinin yanına şimdi Google uygulamalarında metin girişini ekran kalemiyle elle yaparak gerçekleştirme imkanı da ekleniyor.

Kamera tarafında ise Galaxy S23 ve S23+’ın kamera donanımlarını seleflerinden aldıklarını görüyoruz. Bu üç kamera, yenilenmiş bir kamera modülü tasarımıyla sunuluyor. Her üç kamera doğrudan arka panelden dışa doğru çıkıntı yapıyor. 50 megapiksel ana kameranın yanında 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 10 megapiksel telefoto kamera var.

S23 Ultra ise 200 megapiksel çözünürlüklü bir kamera ile çözünürlük yarışında çıtayı daha da yükseğe taşıyor. Bu kamera, piksel birleştirme yöntemi sayesinde daha düşük çözünürlükte, ancak parlaklığı daha yüksek fotoğraflar çekebiliyor, düşük ışıkta çok yüksek performans gösterebiliyor. Samsung, geçen yıl S22 Ultra ile birlikte getirdiği “Nightograhy”, yani “Gece Fotoğrafçılığı” terimini, bu yıl S23 Ultra’nın 200 megapiksel kamerası ile daha ileri seviyueye taşıyor.

200 megapiksel ana kameranın yanında 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 10 megapiksel telefoto kamera ve 10 megapiksel periskop telefoto kamera ile toplamda dört kamera var. Ön kameralara baktığımızda, her üç telefonun da 12 megapiksel selfie kameralara sahip olduğunu görüyoruz.

Video tarafında üç telefon da 8K çözünürlükte video kaydı yapabiliyor. Bunun dışında profesyonel fotoğraf ve video modları, Portre modu, arka planı bulanıklaştırılmış video çekimi gibi özellikler de mevcut.

[table id=78 /]
İLGİLİ HABERLER