Manşetler

Samsung Galaxy S23, S23+ ve S23 Ultra ön inceleme – Video

galaxy s23 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, geçen yılın S22 serisiyle birlikte, en üst seviyedeki Ultra’yı birçok açıdan serinin diğer iki cihazından farklılaştırmıştı. S22 ve S22+ modelleri, amiral gemisi bir akıllı telefondan beklenen kaliteli malzeme ve şık tasarım, iyi bir görsel deneyim sunan parlak ekran, üst sınıf işlemci, güçlü kamera sistemi gibi nitelikleri karşılıyordu. S22, kompakt bir telefon isteyenlere hitap ederken S22+ ise büyük ekranlı bir telefon isteyenlerin beklentilerine cevap veriyordu. En üst seviyedeki S22 Ultra ise, Note serisi telefonlardan miras aldığı tasarımı, dahili S Pen kalemi, bu ekran kalemi etrafında kurgulanan işlevleri, 108 megapiksel ana kamera başta olmak üzere yüksek çözünürlüklü kameraları ile diğer iki telefondan daha üst seviyede ve çok farklı bir deneyim sunuyordu. Yeni duyurusu yapılan Galaxy S23 serisi ile ilgili ilk izlenimlerimizi ön inceleme yazısı ve videosunda aktarıyoruz.

Galaxy S23 ön inceleme: Tasarım

Samsung, S23 serisiyle birlikte tutmuş olan bu formülü bozmuyor, çeşitli ince ayarlamalarla işleri daha yukarı seviyelere çıkarıyor. Üç telefonun tasarımı da selefleriyle büyük oranda benzerlik gösteriyor. S23 ve S23+ modellerinde yuvarlatılmış köşeler, neredeyse düz bir çerçeve ve buna uygun şekilde düz ön ve arka yüzler var. Seleflerinden farklı olarak, bu telefonlarda arkadaki üç kameranın etrafındaki kamera adasının kaldırıldığını görüyoruz. Her bir kamera lensi, doğrudan gövdeden dışa doğru çıkıntı yapıyor ve bu hoş bir görünüm oluşturuyor. Samsung, bu arka kamera tasarımını geçen yıl Galaxy S22 Ultra’da kullanmıştı. S23 Ultra’da aynı tasarım korunmakla birlikte, şimdi bu yaklaşım serinin tüm üyelerine taşınmış oluyor.

galaxy s23
Galaxy S23
galaxy s23+
Galaxy S23+

Her üç telefonda sağlamlık hissini iyi şekilde veriyor, ergonomik açıdan da iyi noktada bulunuyor. Samsung, üç telefonda da önde ve arkada Corning Gorilla Glass Victus 2 camlar kullanmış. Böylelikle yaklaşık son iki yıldır S22 ve bunun gibi amiral gemisi telefonlarda kullanılan Victus Plus’a göre sağlamlık açısından ilerleme kaydediliyor. Kenarları ise Armor Aluminum malzeme çevreliyor. S23 Ultra’nın S22 Ultra’ya göre biraz daha kalın ve ağır olduğu dikkatimizden kaçmıyor. Buna ek olarak uzun kenarlarda hafif bir düzleştirme yapılmış. Bu da telefonu daha rahat biçimde tutmaya katkıda bulunuyor.

galaxy s23 ultra
Önde Galaxy S23 Ultra, arkada S22 Ultra

Samsung, renk seçenekleri bakımından bu yıl biraz sadeleştirmeye gitmiş. Üç farklı seçenekte de renkler birbiriyle uyum gösteriyor. Siyah, beyaz gibi klasik renklerin dışında lavanta, yeşil gibi farklı renkler var. Mat arka yüzey ve kenarlarla her bir rengin şık göründüğünü söyleyebiliriz. S23 serisi üyelerinden herhangi bir tanesini satın almayı düşünenlerin işi bir hayli zor olacaktır. Üç telefonun da IP68 sertifikasıyla belgelenen suya ve toza dayanıklılık özelliğinin bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Samsung, her üründe olduğu gibi Galaxy S23 serisinde de kılıf seçeneklerini bir hayli zengin tutuyor. Silikonundan şeffafına ve kapaklısına kadar farklı seçenekler müşterileri bekliyor. Özellikle şeffaf kılıfı beğendik, bir hayli sağlam, telefona da sıkı biçimde tutunuyor. Öyle ki, telefonu kılıfın içinden çıkarmak bir hayli zor oldu.

Galaxy S23 ön inceleme: Ekran ve Ses

Ekran tarafında S23 serisinde seleflerine göre değişen bir şey yok. Ekran büyüklükleri, çözünürlükleri, 120 Hz yenileme hızı, yüksek parlaklık seviyeleri, HDR desteği gibi özellikler korunuyor. S23 Ultra’da çözünürlük varsayılan olarak Full HD+ gelse de, bunu QHD+ maksimum çözünürlüğe çıkarabilirsiniz. Her üç telefon da keskinlik ve netlik açısından gayet iyi. Parlaklıkları da yüksek. Samsung, ekranın renk sıcaklığını ve parlaklığını ortama göre otomatik olarak ayarlama imkanı sunuyor.

galaxy s23 ultra

S23 Ultra, video keyfi açısından en iyi noktada bulunuyor. Parlak ve canlı ekranı etkileyici bir görünüm sunarken ses sistemi de güçlü. Ses çıkış şiddeti ortalamaların üstündeyken çevresel ses etkisi ve dolgunluk da epey iyi noktada. Baslar ve tizler de dengeli. S23+ ve S23 de ses sistemi bakımından amiral gemisi telefondan beklenen seviyeyi karşılıyor. Ses çıkış şiddeti Ultra’dakine göre biraz daha düşük olsa da, çevresel ses etkisi gayet iyi, kaliteli bir ses çıkışı sunuluyor.

Galaxy S23 ön inceleme: Performans ve Pil

Beklediğimiz gibi, Galaxy S23 serisinin üç üyesi de Qualcomm’un en yeni Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ile birlikte geliyor. Telefonların RAM ve depolama alanı seçenekleri Ultra, Plus veya baz modele göre değişiklik gösteriyor. Galaxy S23 ve S23+ modellerinde 8 GB RAM standartken, Ultra’da 12 GB RAM seçim imkanı da var. Doğrusunu söylemek gerekirse, Ultra’yı tercih edecek olanların 12 GB’ı tercih etmeleri yerinde olacaktır. RAM Plus ile fiziksel RAM’e sanal RAM katkısı sağlamak da mümkün oluyor. Samsung, S23 Ultra ile birlikte başlangıç seviyesindeki depolama alanı seçeneğini 256 GB’a çekmiş ki, bu iyi bir haber. 200 megapiksel gibi yüksek çözünürlüklü bir kameranın çekeceği fotoğraf ve videolar için daha fazla alanın olması iyi olur. S23 ve S23+’ta ise 128 GB seçeneklerini yine görüyoruz.

galaxy s23 ultra

Snapdragon 8 Gen 2 ve diğer donanım bileşenleriyle beklentimiz, bu üç telefonun da yüksek performans sunması. Telefonlarla geçirdiğimiz bir saatin altındaki sürede performanslarını genel olarak başarılı bulduk. Kullanıcı arayüzüne gezinti akıcı, kamera uygulaması hızlı şekilde açılıyor ve deklanşör hızı da iyi, sahneyi kaçırmazsınız. Galaxy S23 Ultra’da kısa süreliğine Asphalt 9 da oynadık. Bu yüksek profilli oyun saniyeler içinde yüklenirken hızlı biçimde oynamaya hazır hâle geliyor. Dokunmatik ekranın tepkiselliği sayesinde hamleler hızlı şekilde oyuna aktarılıyor. Bu arada Samsung, Asphalt 9 ve bunun gibi popüler bazı oyunlarda gerekli optimizasyonları otomatik olarak yaparak en iyi oyun deneyimini elde etmeyi sağlıyor.

galaxy s23 ultra

Pil tarafında ise S23 ve S23+ modellerinde 200 mAh’lik küçük kapasite artışları bulunurken, S23 Ultra modeli yine 5000 mAh kapasiteli pille geliyor. Samsung’un daha önceki S serisi telefonlarında görmeye alıştığımız birçok farklı optimizasyon seçeneği yine mevcut. Pil konusu hakkında bir yorum yapmak için detaylı bir incelemeye ihtiyaç var. Onun için şimdilik burada bir virgül koyarak görüşlerimizi sonraya bırakalım.

Galaxy S23 ön inceleme: Yazılım

Yazılım tarafında Android 13 ve onun üzerinde One UI 5.1’i görüyoruz. Yakın zamanda yayınladığımız One UI 5 incelemesinde, Samsung’un Android 13 ile birlikte telefonlarına hangi yenilikleri getirmeye başladığına yakından bakmıştık. S23 serisi telefonlarından bir tanesine sahip olanlar, ufak tefek farklılıklarla aynı deneyimi yaşayacaklar.

galaxy s23

S23 Ultra sahipleri, diğer iki telefona sahip olanlardan farklı olarak S Pen sayesinde ekranda not alma ve çizim yapma imkanına da sahip. Samsung’un yüzde 20’sini okyanuslardan dönüştürülmüş plastik kullanarak ürettiği S Pen, teknik özellikler açısından S22 Ultra’da gördüğümüzden farklı değil. Ekran görüntüsü alma ve bunun üzerinde çizim yapma, çeviri yapma ve bunun gibi araç yine mevcut. Tüm bu araçlara temassız komut ekranından erişebilirsiniz. Ekran kapalıyken hızlıca not alma imkanınız da var. Şimdi bunlara ek olarak, Google uygulamalarında metin girişini doğrudan el yazısıyla yapma imkanı da bulunuyor.

Galaxy S23 ön inceleme: Kamera

Kamera tarafına geldiğimizde, Samsung’un burada yeniliklerin büyük bir kısmının S23 Ultra’ya ayırdığını görüyoruz. S23+ ve S23 modellerinde yine arkada üç kamera var. 50 megapiksel ana kamera, 10 megapiksel telefoto kamera ve 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera var. Bu kamera sistemi farklı koşullarda kaliteli ve memnun edici fotoğraflar çekecektir.

galaxy s23

S23 Ultra ise, S22 Ultra’da gördüğümüz 10 megapiksel telefoto, 10 megapiksel periskop ve 12 megapiksel ultra geniş açılı kameraları korurken, 108 megapiksel ana kamerayı 200 megapiksel gibi, daha yüksek çözünürlüklü bir kamerayla değiştiriyor. Samsung, bu kamerada yakın zamanda duyurusunu yaptığı ISOCELL HP2 sensörünü kullanıyor. Piksel birleştirme yardımıyla daha büyük bir piksel büyüklüğü elde ediliyor, daha düşük çözünürlükte, ancak parlaklığın çok daha yüksek seviyelerde olduğu fotoğraflar çekilebiliyor.

Galaxy S23 Ultra
Galaxy S23 Ultra ile çekilen fotoğraf
Galaxy S23 Ultra ile çekilen fotoğraf
Galaxy S22 Ultra ile çekilen fotoğraf

Samsung, deneyim alanına yerleştirdiği küçük bir mekanizma sayesinde S23 Ultra’nın düşük ışıkta veya karanlıkta ne gibi yetenekler sergilediğine göz atma imkanı da sundu. Ekranda görmüş olduğunuz fotoğraflardan birini S23 Ultra ile, diğerini ise S22 Ultra ile, herhangi ek bir ayarlama yapmadan, sadece deklanşör düğmesine tıklatarak çektik. S23 Ultra’nın çektiği fotoğraf, bu telefonun gece fotoğrafçılığı alanında sunacakları konusunda gerçekten heyecanlandırıyor.

Bunun dışında S23 Ultra ile 200 megapiksel tam çözünürlükte fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu tür fotoğraflarda detayların fazla olmasını bekleriz ki, gördüklerimiz de bu beklentimizi karşılıyor. S23 Ultra, manzara fotoğraflarının çekiminde gerçekten iyi bir araç olacak gibi görünüyor.

Samsung’un telefonlarında alıştığımız Kamera uygulaması, fazla bir değişiklik olmadan S23 serisinin üyelerine de taşınıyor. Fotoğraf veya video çözünürlüğünü hızlı şekilde seçme, yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapma gibi araçlarla Kamera uygulaması işleri epey kolaylaştıracaktır. Profesyonel fotoğraf ve video modları da mevcut. Bunlar ayarlar açısından da zengin görünüyor.

  • galaxy s23
  • galaxy s23 ultra
  • galaxy s23 ultra
  • galaxy s23 ultra
  • galaxy s23 ultra
  • galaxy s23+
  • galaxy s23
  • galaxy s23
  • galaxy s23 ön inceleme

İLGİLİ HABERLER