İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy S22+ İncelemesi

Galaxy S22 Plus inceleme yazısında ve videosunda Samsung'un en yeni amiral gemisi telefonunun detayları ve yorumlar yer alıyor.
galaxy s22 plus inceleme

Samsung Galaxy S22+
Samsung Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Samsung, şubat ayının hemen başlarında düzenlediği Unpacked etkinliğinde 2022 model ilk amiral gemisi telefon serisi olan Galaxy S22’yi tanıttı. Geçen iki yılda olduğu gibi seri içinde yine üç model var. Ancak bu yılın üyelerinin nitelikleri geçen yıllara nazaran biraz daha farklı. S22 Ultra, tasarımı ve barındırdığı S Pen ile Samsung’un son verdiği Note serisinin ruhunu devam ettiren model olurken, bu incelemenin konusu olan S22 Plus ise, S22 ile aynı özelliklere sahip olan ve S22 Ultra’dan da pek geri kalmayan bir model olarak, önceki iki nesilde “Plus” modelinin yaşadığı ortanca çocuk sendromundan kurtulmuşa benziyor. Bize soracak olursanız, S22 Ultra’yı ayrı, S22 ve S22 Plus’ı ayrı telefonlar olarak değerlendirmek en doğrusu olacaktır. Galaxy S22+ inceleme yazısı ve videosunda, 4 Mart itibarıyla Türkiye’de ön satışa çıkan yeni Samsung amiral gemisi telefonu ile ilgili detaylar, yorumlar ve geçirdiğimiz üç haftalık dönem boyunca elde ettiğimiz izlenimler ve deneyimler yer alıyor.

Galaxy S22+ inceleme: Tasarım

Galaxy S22 Plus, geçen yılın S21 Plus modeline göre biraz daha küçük boyutlu bir ekranla geliyor. Buna bağlı olarak hacmi ve ağırlığı da biraz daha düşük. Benzer bir durum kalınlık için de geçerli. 7.6 milimetrelik gövdesiyle üst sınıf akıllı telefonların sınırları içinde kalmayı başarıyor. Aslında bu kalınlık kamera çıkıntısını da hesaba katıyor. Onu çıkardığımızda, telefonu kavradığınız bölümün kalınlığı biraz daha düşük oluyor. Kenarlar geçen yılın modeline göre biraz daha düz, ancak az da olsa kavis bırakılmış. S22 ve S22 Plus’ı ilk gördüğümüzde, düz kenarlı iPhone’lara benzettiğimizi söylememiz gerekiyor.

galaxy s22 plus inceleme

Telefonun önü ve arkası Corning Gorilla Glass Victus+ camla kaplı. Bu camın özellikle düşmeyle bağlantılı çatlamalara karşı korunaklı olduğu söyleniyor. Bununla birlikte, S22 Plus’ı kullandığımız üç haftalık süre boyunca dikkate değer bir çizik görmediğimizi söylemeliyiz. Telefonun arka yüzü yumuşak, bununla birlikte hafif de olsa pürüzlü bir yüzeye sahip. Bu durum telefonu tutmayı kolaylaştırıyor. Mat yüzey, parmak izi ve kire karşı dirençli görünüyor. Kamera modülü geçen yılın S21 Plus ve S21 modellerinde gördüğümüze benzer bir tasarımda. Üç kamera düşey yönde sıralanıyor. Flaş ise kamera modülünün dışına yerleştirilmiş. Ancak geçen yılın modellerinden farklı olarak, metal kamera modülünün renk tonu da cam yüzeye uyum gösterecek biçimde ayarlanmış. Telefonun Phantom Black, Phantom White, Green ve Pink Gold (siyah, beyaz, yeşil, pembe altın) renkleri piyasaya çıkacak. Elimizdeki test örneği son renkte. Hoş bir altın tonunun seçildiğini ve telefonun oldukça şık göründüğünü söylemeliyiz.

Samsung, S22 serisinin tüm üyelerinde Armor Aluminum olarak adlandırdığı sağlam bir alüminyumdan yapılmış çerçeve kullanıyor. Bu çerçevenin mat yüzeyi kir tutmaya karşı dayanıklı görünüyor. Üzerinde fazla çizik de görmedik. Gerçekten de dayanıklı olduğunu pratikte de gösteriyor. Bu arada Samsung, S22 serisinin şimdiye kadar ürettiği en çevreci cihaz ailesi olduğunun da altını çiziyor. Güç ve ses tuşlarının iç kısımlarının yanı sıra hoparlör modülünde balıkçı ağı atıklarından yapılmış geri dönüştürülmüş okyanus plastiği kullanılmış. Sağ kenara yerleştirilmiş ses ve güç tuşları yeterli tuş basma aralığına sahip. Aynı zamanda çok sert veya oynak değil, rahatlıkla kullanılıyor. Yerleşimleri de telefon elde tutulurken rahatlıkla erişilebilecek biçimde ayarlanmış.

galaxy s22 plus inceleme

Alt kenarda USB-C portu, mikrofon, nanoSIM kart tepsisi ve hoparlör var. Üst kenarda ise ikinci mikrofon bulunuyor. Telefonun kenarlarında çeşitli anten çizgileri var. Elimizdeki model yurt dışından gelen ve mmWave 5G desteğine sahip bir test ürünü olduğu için sağ kenarında bir şerit var. Türkiye’de satılan modellerde bunun olmayacağını düşünüyoruz.

S22 Ultra’da biraz daha Note 20 Ultra havası varken ve daha ciddi dururken, Galaxy S22 ve S22+ modelleri, daha yuvarlak köşeleri ve düz ekranlarıyla biraz daha sıcaklık hissi veren cihazlar olarak nitelendirilebilir. 195 gram ile büyük ekranlı bir telefon için makul olarak kabul edilebilecek bir gövdesi var. IP68 ile belgelenen suya ve toza dayanıklılık da mevcut. Yağmur altında konuşun, su birikintisine düşürün, su altında fotoğraf veya video çekin. Galaxy S22 Plus bunlardan pek etkilenmeyecektir.

Galaxy S22+ inceleme: Ekran ve Ses

Galaxy S22 Plus’ın 6.6 inç ekranı 1080 x 2340 piksel çözünürlüğe sahip. Bu da 393 ppi’lik bir piksel yoğunluğuna karşılık geliyor. Belki kağıt üstünde, Galaxy S22 Ultra’nın daha yüksek çözünürlüklü ekranı çekici görünebilir, ancak pratikte bu Full HD+ çözünürlüğün de fazlasıyla yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Telefonu kullanırken gözünüzle aradaki optimum uzaklık piksellerin görülmesini engelliyor, netlik ve keskinliğin en iyi seviyede olmasını sağlıyor.

galaxy s22 plus inceleme

Samsung’un geliştirdiği alanlardan bir tanesi de ekran parlaklığı oluyor. 1750 nitlik maksimum parlaklık var. Normalde varsayılan ayar olarak ekranın parlaklığı ortamdaki ışık şiddetine uyarlanıyor. Bununla birlikte ekran ayarları içinde, ekran parlaklığını daha da artırmanıza olanak sağlayan özel bir ayar da bulunuyor. Yüksek parlaklık sayesinde S22 Plus’ı içeride veya dışarıda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

120 Hz yenileme hızı Samsung’un üst segment akıllı telefonlarında bir standart hâlini aldı. Galaxy S22 serisinin tüm modellerinde de bu özellik var. Ekranın yenileme hızı, içeriğe bağlı olarak dinamik biçimde ayarlanıyor. Hareketli bir görüntüde 120 Hz’e kadar çıkabilirken, durağan görüntülerde yenileme hızı çok daha aşağı seviyelere iniyor.

galaxy s22 plus inceleme

Ekranın yüksek siyah renk derinliği ve parlaklığı renklerin de fazlasıyla canlı ve gerçekçi görünmesini sağlıyor. Samsung, ekranın renk ayarlarını da istediğiniz gibi ayarlamanıza izin veriyor. Genel olarak Canlı profilini tercih ettik ve renk sıcaklığını da ortada tuttuk. Bu varsayılan ayarda beyazlar hafif de olsa sarıya kaçsa da, görüntülerin renk gerçekçiliği iyi seviyedeydi. Ekranın bu zengin renk profili, çekilen fotoğrafların veya videoların ekranda etkileyici biçimde görünmesini sağlıyor. Öte yandan YouTube, Netflix, Amazon Prime Video gibi uygulamalardaki HDR videolardan en iyi biçimde yararlanmaya izin veriyor. Ekran HDR10+ desteğine sahip, bununla birlikte Dolby Vision desteği bulunmuyor. Bu arada, AMOLED ekranın varlığı Her zaman açık ekran özelliğinden de yararlanmaya imkan sağlıyor.

Ses tarafında da Galaxy S22 Plus’ın bir amiral gemisi telefona yakışacak gücü sergilediğini görüyoruz. Biri alt kenarda, diğeri de ahize hoparlöründe olmak üzere iki tane hoparlör var. Bu ses sistemi toplamda epey doyurucu ve yüksek bir ses çıkış şiddeti sağlıyor. Temiz ve net bir ses çıkışı var, çevresel ses etkisi de iyi. Baslar hissedilmekle birlikte çok aşırıya kaçmıyor. Orta ve yüksek frekanslar da dengeli, yüksek ses seviyesinde patlamalar hissedilmiyor. Başka bir ses aracına ihtiyaç duymadan tam uzunlukta bir filmi veya diziyi Galaxy S22 Plus’ın stereo hoparlörleriyle rahatlıkla izleyebilirsiniz. Bu arada, stereo ses etkisinin de iyi biçimde verildiğini, iki hoparlörden gelen sesin dengeli biçimde dağıldığını da belirtmeden geçmeyelim.

galaxy s22 plus inceleme

Kutudan kulaklık çıkmıyor. Bu noktada farklı seçenekleriniz var. Bir 3.5mm-USB-C adaptör satın alarak mevcut kablolu kulaklığınızı kullanabilirsiniz. Eğer daha önce bir Samsung telefonu kullandıysanız ve elinizde USB-C uçlu AKG kulaklıklardan varsa, onlar da Galaxy S22 Plus ile iyi biçimde çalışacaktır. Bugünlerde en cazip seçenek ise bir Bluetooth kulaklık satın almak olacaktır. Akla gelen ilk seçeneklerden biri de en yeni Samsung kablosuz kulaklıklarından Galaxy Buds 2. Merak ederseniz, incelememize göz atabilirsiniz.

Galaxy S22+ inceleme: Performans ve Pil

Samsung Galaxy S serisi amiral gemisi telefonlarında bulunan işlemci, ülkeden ülkeye farklılık gösterir. Şimdiye kadar Türkiye’de satılan modellerde Samsung tasarımı Exynos işlemciyi görüyorduk. Bu işlemcinin performans açısından muadil Snapdragon işlemciye nazaran daha düşük performans sergilediği çeşitli incelemeler ve tecrübelerle ortaya konuyordu. Bu durum da tüketicilerin şikayetine ve eleştirilerine neden oluyordu. Samsung Türkiye, son yıllarda amiral gemisi telefonların Snapdragon işlemcili versiyonlarını Türkiye’de satışa sunma konusunda daha aktif hareket ediyor. Galaxy S22 serisinin üyeleri de bu yaklaşımın doğrultusunda Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle sunuluyor.

galaxy s22 plus inceleme

Diğer alternatif ise AMD RDNA 2 mimarisini barındırdığı ve yüksek oyun performansına sahip olduğu belirtilen Exynos 2200. İlk incelemeler ve arkadaşımız Erdi Özüağ’ın videosu, Galaxy S22 Ultra’nın Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili versiyonunun, Exynos 2200 işlemcili versiyonundan daha hızlı olduğunu ortaya koyuyor. Bu durum tüketiciler için iyi bir gelişme olarak nitelendirilebilir.

Snapdragon 8 Gen 1, sekiz çekirdekli bir işlemci ve barındırdığı daha yüksek saat frekanslı (3 GHz) Cortex-X2 performans çekirdeğiyle dikkat çekiyor. 8 GB RAM barındıran telefonun 128 GB ve 256 GB depolama alanı seçenekleri mevcut. UFS 3.1 desteği var. Bu arada microSD kart yuvası bulunmuyor. Telefonla bol miktarda fotoğraf ve video çekebileceğinizi dikkate alırsak, 128 GB yerine 256 GB kapasiteli bir versiyonu tercih etmeniz yerinde olacaktır.

Snapdragon 8 Gen 1 işlemci, beklenen amiral gemisi telefon performansını sunuyor. Kullanıcı arayüzündeki geçişler hızlı, oyunlar akıcı biçimde oynanıyor. PUBG Mobile gibi yüksek profilli bir oyunu da akıcı biçimde oynadık. CC Cloud, Premiere Rush gibi üretkenlik uygulamaları da akıcı biçimde çalışıyor. 8 GB RAM yeterli, aynı anda 5-6 kadar yoğun bellek tüketimli uygulamayı, son kalınan yerden açıp işlere devam etmek mümkün oluyor. Isınma konusunda ise, telefonun yoğun kullanımda aşırı biçimde ısınmadığını, ancak belirli bir sıcaklığın hissedildiğini söyleyelim.

Kablosuz bağlantı tarafında dikkat çekmemiz gereken birkaç nokta var. Bunlardan bir tanesi Wi-Fi 6E desteği. Samsung, Galaxy S22 Plus modelinin destekleyen yerel ağlarda çok daha yüksek veri iletim hızlarına ulaşılmasına ve daha geniş kapsamdan yararlanılmasına izin veriyor. UWB, yani Ultra Geniş Bant da bir diğer kablosuz bağlantı desteği. Otomobillerin kilidini açma veya Smart Tag gibi çeşitli aksesuarların iliştirildiği cihazların tam konumlarını bulmada bu teknoloji epey işe yarıyor ve giderek daha fazla kullanılıyor. Samsung, Galaxy S22 Ultra’da bulunan bu iki yenilikçi kablosuz bağlantı teknolojisini S22 Plus modelinde de sunuyor.

Galaxy S22+ inceleme: Pil

Samsung bu telefonda 4500 mAh kapasiteli pile yer veriyor. Günümüzde üst sınıf Android telefonlarında 5000 mAh kapasiteli piller standart hâlini almış olsa da, bu kapasitedeki pil de normal yoğunluklu kullanımda sabahtan akşama bir günü çıkaracak bir performansı sunuyor. Ekran parlaklığı maksimumdayken, telefon ile yoğun biçimde çalıştığınızda (ekrana dokunarak belirli işleri gerçekleştirdiğinizde ve Wi-Fi üzerinden aktif bir veri kullanımı yaptığınızda) 4-5 saat arasında bir açık ekran süresi elde edilecektir. Bu grafik, yukarıda belirttiğimiz gibi, normal yoğunluklu kullanımda bir günü çıkarmak için yeterli olacaktır. Ancak ikinci güne geçiş veya ikinci günde tam kullanım gibi bir imkanın, normal bir tempoda mümkün olmayacağını söyleyebiliriz.

galaxy s22 plus inceleme

Galaxy S22 modelinden farklı olarak bu telefonda 45W hızlı şarj desteği var. Kutudan güç adaptörü çıkmıyor. Elimizde bulunan Samsung markalı 25W güç adaptörü ile yaptığımız şarj testinde, telefon kapalı durumdayken sadece 25 dakikada yüzde 53’lük bir doluluğa ulaştığımızı gördük. 30 dakikada yüzde 63’e, 40-45 dakikada ise yüzde 83’e ulaştık. Anlayacağınız, uygun bir adaptörle kısa sürede şarj etmek mümkün olacaktır. Kablosuz şarj desteği de mevcut. 15W güç çıkışına kadar, Qi protokolünü destekleyen aksesuarlar destekleniyor. Wireless Power Share, yani ters kablosuz şarj özelliği de bu telefonda mevcut durumda bulunuyor.

Galaxy S22+ inceleme: Yazılım

Galaxy S22 Plus Android 12 ile yüklü olarak geliyor ve onun üzerinde One UI 4.1 yüklü olarak geliyor. Samsung’un One UI 4 kullanıcı arayüzüyle birlikte sunduğu yeniliklere daha önce bakmıştık. Galaxy S21 Ultra üzerinde gösterdiklerimiz S22 Plus’ta da kullanımda. Duvar kağıdına göre uygulama ikonları veya diğer görsel unsurların renk düzenlerini belirleme, gelişmiş gizlilik kontrolleri, yeni kullanıma sunulan widget’lar ve akıllı widget, S22 Plus’ta dikkat çeken One UI 4.1 özellikleri arasında bulunuyor.

galaxy s22 plus inceleme

Bunun dışında şimdiye kadar gördüğümüz Samsung telefonlarından alıştığımız bir kullanıcı deneyimi mevcut. Çeşitli Samsung, Google ve Microsoft uygulamaları yüklü olarak geliyor. Aynı zamanda Netflix, Spotify, Facebook uygulamaları da yüklü geliyor. Google Play Store’dan istediğiniz uygulamayı veya oyunu indirebilirsiniz. Ana ekranın en solundaki paneli ise Google Keşfet veya Samsung Free akışlarından bir tanesi olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Tavsiyemiz Samsung Free olacaktır, böylelikle Teknoblog’un ilgi çekici ve güncel teknoloji haberlerine de rahatlıkla erişebilirsiniz.

S22 Plus’ın büyük ekranı, aynı anda birden fazla uygulamayı kullanma konusunda da pratiklik sağlıyor. Samsung’un Edge paneline sık kullandığınız uygulamaları veya uygulama gruplarını ekleyebilir, bunları her yerden rahatlıkla açabilirsiniz. Samsung’un telefonlarında uzun zamandır bulunan, ancak pek kullanmadığımız Edge paneli, bu yeni özelliğiyle son yıllarda daha pratik ve kullanışlı hâle geldi.

galaxy s22 plus inceleme

Güncellemeler konusunda Samsung’un son zamanlarda memnun edici adımlar attığını belirtmeden geçmeyelim. Samsung, Galaxy S22 Plus’ın en fazla dört Android güncellemesini ve beş yıl boyunca güvenlik güncellemelerini alacağını söyledi. Yazılım güncellemeleri tüketicilerin fazlasıyla önem verdiği bir unsur. Android tarafında güncelleme desteği uzun ömürlü olmuyordu veya güncellemeler çok geç geliyordu. Samsung’un son yıllarda bu alanda başarılı bir grafik çizdiğini ve güncellemeleri sunma konusunda da hızlı davrandığını görüyoruz. Örneğin, ekim ayında Google Pixel 6 serisi telefonlarla çıkan Android 12, aralık ayının sonlarında Türkiye’deki amiral gemisi Samsung telefonlarına gelmişti. Şimdi Galaxy S22 Plus veya diğer S22 serisi telefonları satın alanların, 2022 bitmeden önce Android 13 ve One UI 5 güncellemelerini alacağına dair iddialı bir tahminde şimdiden bulunabiliriz.

Galaxy S22 Plus gibi bir telefonu satın alanların bunu iş akışlarında da kullanmak isteyeceklerini tahmin ediyoruz. Bu noktada DeX epey işe yarayacaktır. Galaxy S22 Plus’a bir Bluetooth fare ve klavye bağladıktan sonra telefonun ekranını destekleyen bir monitöre kablolu veya kablosuz olarak yansıtarak DeX’ten yararlanabilir, S22 Plus’ı bir masaüstü bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Bu arada Windows ve Mac için var olan DeX uygulamaları da aynı imkanı sunuyor. Üstelik bilgisayarınızın giriş donanımlarından yararlanabiliyorsunuz. Word, Excel gibi uygulamalarda çalışmak için epey kullanışlı olacaktır. Eskimiş bir bilgisayarınızı bu şekilde güçlü bir bilgisayarmış gibi kullanma imkanınızın olduğunu da belirtelim.

Galaxy S22+ inceleme: Güvenlik

Güvenlik tarafında ise ekrana yerleştirilmiş ultrasonik parmak izi okuyucu bulunuyor. Bu birim hızlı biçimde çalışıyor. Telefonu kullanırken ekran kilidini aşmak için genellikle bunu kullandık ve sıkıntı çekmedik. Yüz tanıma da diğer alternatiflerden bir tanesi.

galaxy s22 plus inceleme

Bunun dışında Samsung Knox adlı güvenlik sistemi, dosyalarınızı ve diğer belgelerinizi emniyetli biçimde saklamanıza izin veriyor. Güvenli Klasör gibi bir alan mevcut. Bu arada Apple’ın iCloud Anahtar Zinciri’ne benzer bir sistem, Knox altyapısıyla, çeşitli web sitelerindeki giriş bilgilerinizi güvenli biçimde saklıyor. Bu da S22 Plus’ta sıklıkla kullandığımız, özellikle telefonu ilk kullanmaya başlarken çeşitli uygulamalara kolaylıkla giriş yapmamızı sağlayan bir özellik oldu.

Galaxy S22+ inceleme: Kamera

Kamera özellikleri Samsung’un Galaxy S22 serisi tanıtımından en fazla üzerinde durduğu noktalardan bir tanesiydi. Aslında bu da normal, ne de olsa tüketicilerin akıllı telefon satın alma kararlarına en fazla üzerinde durduğu noktalardan biri kamera. Galaxy S22 Plus’ın kullanıcılarını kararlarından dolayı memnun edecek bir kamera performansını gösterdiğini en baştan söyleyebiliriz.

galaxy s22 plus inceleme

Galaxy S22 ve S22+ modelleri aynı arka ve ön kameraları paylaşıyor. Arkada 50 megapiksel, f/1.8 diyafram açıklıklı, Dual Pixel PDAF, optik görüntü sabitleme gibi özelliklere sahip ana kamera bulunuyor. Bunun yanında 12 megapiksel, f/2.2, 120 derece görüş açılı ultra geniş kamera ve 10 megapiksel, f/2.4, optik görüntü sabitleme, 3 kat optik yakınlaştırma yetenekli telefoto kamera bulunuyor. Samsung geçen yıl 64 megapiksel çözünürlük değerini telefoto kamerada sunarken, bu yıl ana kameranın daha yüksek çözünürlüklü olarak geldiğini görüyoruz. Bu açıdan Ultra modeliyle benzer bir çizgiye gelinmiş. Önde ise geçen yılın S21 ve S21 Plus modellerinde gördüğümüz 10 megapiksel, f/2.2, Dual Pixel AF özellikli selfie kamerası korunuyor. Aynı şekilde, ultra geniş açılı kameranın da S21 ailesinde olduğu gibi korunduğunu görüyoruz.

Kamera donanımı açısından belki çok büyük adımlar atılmamış olabilir, ancak yazılım tarafında ilerlemeler geçen yıla nazaran dikkat çekici seviyede bulunuyor. Snapdragon 8 Gen 1’in sunduğu hesaplama gücünün fotoğrafların ve videoların kalitesini artırmada yoğun biçimde kullanıldığını görüyoruz. Sonuç olarak ortaya başarılı işler çıkıyor. Özellikle düşük ışıkta çekilen fotoğrafları, çektikten hemen sonra görüntülediğinizde, yapılan yazılım tabanlı özelleştirmelerin farkını açık biçimde görmeniz mümkün oluyor.

50 megapiksel ana kamera, varsayılan olarak 12 megapiksel fotoğraflar çekiyor. Piksel birleştirme yöntemiyle düşük ışık performansı iyileştiriliyor, parlaklık artırılıyor. Aynı ortamda 50 megapiksel ayarıyla yaptığımız çekimlerde, özellikle kapalı havalarda, aradaki farkı açık biçimde görmek mümkün oluyor. 12 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar daha parlak oluyor. Söz konusu daha fazla detay olduğunda ise, doğal olarak 50 megapiksel fotoğraflar daha iyi sonuçlar veriyor. 50 megapiksel fotoğraf çekiminin bir başka fark yarattığı alan ise yakın çekimlerde oluyor. Çiçek ve bunun gibi nesneleri 50 MP moduyla çektiğinizde, daha fazla ayrıntıyı yakalamanız mümkün olacaktır.

Dışarıda, güneşli havalarda fazlasıyla tatmin edici, parlaklık ve renk canlılığı açısından doyurucu fotoğraflar çekiliyor. Samsung’un doygun renk politikasını çeşitli karelerde görmek mümkün, ancak çıkan sonuçların sizi fazlasıyla memnun edeceğini söyleyebiliriz. HDR performansı da iyi, gölgeli ve aşırı aydınlık alanların bir arada bulunduğu sahnelerde geniş bir dinamik aralık yakalanıyor, dengeli çekimler sunuluyor. Ana kamera ile ultra geniş ve telefoto kameralar parlaklık ve renk sıcaklığı bakımından da tutarlılık gösteriyor. Ultra geniş kamera, kenar düzeltmesi sayesinde görüntüde oluşabilecek esnemelerin ve bozulmaların önüne geçiyor. Bu, özellikle grup çekimleri için iyi haber.

Telefoto kamera ile kaliteden ödün vermeden 3 kata kadar optik yakınlaştırma yapabilirsiniz. Samsung’un Space Zoom olarak adlandırdığı özellik ise, 30 kata kadar yakınlaştırmaya imkan sağlıyor. Yeterli ışık koşullarında, örneğin güneşli bir havada 30 kata kadar yakınlaştırma yaptığınızda iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Ancak ışık şiddetti düştüğünde, detaylarda dikkate değer kayıpların gözlendiğini söylemek gerekiyor.

Samsung, Galaxy S22’nin gece fotoğrafçılığındaki farkını da öne çıkarıyor. Bu nedenle düşük ışıkta ve karanlıkta yapılan çekimlere ayrıca dikkat ettik. Sonuçların hayal kırıklığı yaratmadığını söyleyelim. Öncelikle, düşük ışıkta düşük gürültülü ve parlaklığın yeterli olduğu fotoğraflar çekilebiliyor. Ancak telefoto veya ultra geniş kameralarla düşük ışıkta yapılan çekimlerde pürüzsüzleştirme yapıldığı için kalite biraz düşüyor. Gece modu, kapkaranlık bir odada bile detayları ve renkleri ortaya çıkaran sonuçlar elde etmeye olanak sağlıyor. Üstüne üstlük, loş bir ortamda çekilen portre fotoğrafta bile ön ve arka plan ayrımının makul biçimde yapıldığını görüyoruz. Gece modu, manzara çekimlerinde de iyi sonuçlar ortaya koyuyor. Gece modu kapalıyken yaptığımız gece çekimlerini beğendiğimizi belirtmeden geçmeyelim.

Portre çekimler konusunda da Galaxy S22 Plus başarılı bir performans ortaya koyuyor. Ana kamera ile yapılan çekimler, telefoto ile yapılan çekimlere göre detaylar açısından biraz iyi seviyede olmakla birlikte, arka planla ön plandaki süje arasındaki ayrım iyi biçimde yapılıyor. Kapalı ortamlardaki portrelerin ve hatta çok düşük ışıktaki portrelerin bile iyi sonuç verdiğini görüyoruz.

galaxy s22 plus inceleme

Selfie kamera tarafına geldiğimizde, 10 megapiksel kamera her türlü ışık koşulunda işini iyi şekilde yapıyor. Düşük ışıkta da şaşırtıcı sonuçlar ortaya koyuyor. Karanlık ortamlarda ekranı bir flaş gibi kullanarak ek ışık kaynağı sağlanıyor, bu da fotoğrafların daha net çıkmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte loş ışıkta, ekran flaşı da kullanılmadığı durumlarda pürüzsüzleştirmenin yoğun biçimde uygulandığını belirtmeden geçmeyelim. Uzun lâfın kısası, Galaxy S22 Plus’ın selfie kamera performansı iyi seviyede bulunuyor.

Galaxy S22 Plus’ın Kamera uygulaması, geçen yılın S21 serisi modellerinkine göre çok değişmemiş. Tek Çekim, Gece, Portre gibi modlar kolaylıkla erişilebilir noktada bulunuyor. Pro ve Pro Video gibi, kontrollerin sizin elinizde olduğu çeşitli profesyonel modlar var. Yönetmen modu ise kameraları aynı anda kullanarak istenilen çekimi seçme imkanı sağlıyor. Yapay zekâ yardımıyla video çekimleri sırasında otomatik ortalama yapılması da kullanışlı özelliklerden bir tanesi oluyor.

Video tarafında ise saniyede 24 kare hıza kadar 8K video kaydının en yüksek seviyede bulunduğu çeşitli çekim seçenekleri bulunuyor. 8K çekim yapmak çok pratik değil, görüntüleri izleyecek fazla kaynak yok. Üstelik yüksek dosya boyutu söz konusu. S22 Plus sahiplerinin çoğunlukla saniyede 60 kare hızında 4K video kaydı yapacaklarını düşünüyoruz. Bu modda, ister gece ister gündüz, iyi sonuçlar elde etmek mümkün oluyor. Görüntülerin durağanlığı da iyi seviyede. Daha durağan, bir profesyonel video kamera kadar sabit görüntüler isteyenler için Super Steady modu var. Bu modda esas olarak ultra geniş kamera kullanılıyor, tabii ki, arzu ederseniz geniş kameraya da geçebilirsiniz. Çözünürlük ise Full HD ile sınırlı. Durağanlık açısından 4K çekimle arada çok büyük fark yok, bu nedenle yüksek çözünürlükten ödün vermek istemeyebilirsiniz. S22 Plus’ın sahip olduğu mikrofonlarla yüksek kalitede ses kaydı yapılıyor. Bu açıdan da performansın memnun edici olduğunu görüyoruz. Bu arada, arka planı bulanıklaştırılmış videolar da çekebilirsiniz.

Galaxy S22+ inceleme: Sonuç

Samsung Galaxy S22 Plus, hemen her açıdan bir amiral gemisi telefondan beklentileri karşılıyor. Öncelikle yüksek kaliteli ve dayanıklı cam ve metal kullanılmış. Tasarım da üst sınıf telefona yakışır cinsten, ufak detaylarla ergonomik bir telefon ortaya çıkarılmış. 6.6 inç ekran bir şeyler okumak, izlemek veya fotoğraflara bakmak için yeterli alanı sunuyor. Full HD+ çözünürlük kafalarda soru işareti yaratmasın, keskinlik ve netlik fazlasıyla yeterli. 120 Hz, HDR10+, ekran içi parmak izi okuyucu gibi özelliklerle de günümüzün eğilimleri karşılanıyor. Bu telefonda video izlemek büyük bir keyif, çift hoparlörlü sistem de bu keyfi artırıyor.

Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle gelmesi, bu telefonu satın almayı düşünen birçok kişiyi memnun edecektir. 8 GB RAM, bu kadar yüksek fiyatlı bir telefon için az gibi görünse de, çoklu görev performansı gayet iyi seviyede bulunuyor. Tavsiyemiz, 256 GB kapasiteli modeli tercih etmeniz olacaktır. 4500 mAh kapasiteli pil, normal yoğunlukta bir günü çıkarır, ikinci gün için telefonu yeniden şarj etmeniz gerekecektir. Hızlı şarj performansı etkileyici, ancak bundan yararlanmak için güç adaptörüne ek yatırım yapmanız gerekiyor.

Android 12 ve One UI 4.1 ile bu telefon yüksek bir kullanıcı deneyimi sağlıyor. Telefonun aşağı yukarı dört yıl boyunca kullanılabileceğini söyleyebiliriz ve bu zaman zarfı boyunca güncellemelerin geleceğini bilmek güzel. Kamera tarafında Samsung’un öne çıkardığı noktalarda S22 Plus’ın gerçekten de iyi işler çıkardığını görüyoruz. Hem fotoğraf hem de video çekimlerinde bu telefonu başarılı bulduk. Özel günlerinizde ana çekim cihazı olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kısacası Galaxy S22+, sahip olduğu özelliklerle üst sınıf Android telefona sahip olduğunuzun hissini başarılı biçimde yansıtıyor. Eğer daha küçük ekranlı bir telefon isterseniz, aynı kamera ve işlemciye sahip olduğu için, S22’yi de değerlendirme listesine alabilirsiniz.

Samsung Galaxy S22+
Samsung Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.

İLGİLİ HABERLER