Teknoloji

Snap Maps ısı haritası Ukrayna için devre dışı bırakıldı

snap maps ukrayna

Snap, Snapchat’ın Ukrayna için sunduğu Snap Maps ısı haritası özelliğini geçici olarak kapattığını duyurdu. Böylece uygulama, artık belirli konumlarda kaç tane fotoğraf çekildiğini göstermiyor. Şirket, bu hareketin bir “güvenlik önlemi” niteliğini taşıdığını ve Ukraynalılar küratörlüğünde sunulan herkese açık bir beslemenin hâlâ aktif olacağını söylüyor.

Normalde Snap Maps, bir alanda kaç kişinin herkese açık resim yayınladığını göstermek için bir renk kodu görüntülüyor. Pratikte bu, Snapchat kullanıcılarının nerede yoğunlaştığı hakkında iyi bir fikir edinmeye yardımcı oluyor. Herkese açık bu veriler genellikle anlamlı olmasa da, Rusya’nın tahliyeleri veya vatandaş hareketlerini izlemek isteyebileceği bir savaş zamanında, en iyisi bu özelliği Ukrayna bölgesi için tamamen kapatmak olacaktı.

Diğer şirketler, Ukraynalıların hareketlerini takip etmeyi zorlaştırmak için benzer hamlelerde bulundular. Google, Ukrayna’da canlı trafik bilgilerini kapattı. Apple da aynı adımı kendi harita servisi için attı. Snap, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişiminin ardından birkaç ek önlem daha aldı. Gelen bir habere göre şirket; Rusya, Beyaz Rusya ve Ukrayna’da reklam göstermeyi durdurdu ve Rus kuruluşlarına reklam spotları satmayacak.

İLGİLİ HABERLER