Manşetler

Samsung Galaxy S21 Ultra Ön İnceleme: Yeni telefonla ilk 24 saat

samsung galaxy s21 ultra ön inceleme s22
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un geçen perşembe günü Unpacked etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiği Galaxy S21 serisinin en üst seviyedeki modeli Galaxy S21 Ultra elimize ulaştı. Şu anda ön sipariş aşamasında bulunan akıllı telefon gelecek haftanın sonlarına doğru ilk sahiplerine ulaşmaya başlayacak. Çok yakında bu akıllı telefonun detaylı incelemesi Teknoblog’da yayında olacak. Ancak bunun öncesinde telefonun kutu içeriği ve ön inceleme niteliğinde bazı yorumlarımızı önceden paylaşmanın iyi olacağını düşünüyoruz. Galaxy S21 Ultra sahiplerini ilk etapta nasıl bir deneyim bekliyor, bundan kısaca bahsedelim.

Tanıtımın öncesinde de bilinen ve tanıtım sırasında da en çok ilgi çeken noktalardan bir tanesi Galaxy S21 serisinin daha da sadeleşen kutu içeriği ve incelen ambalajı oldu. Geçen yıllardaki amiral gemisi Samsung telefonlarının kutularında gördüğümüz siyah renk yine mevcut ancak kutunun kalınlığı yüzde 30 oranında azaltılmış gibi görünüyor. Tabii ki, bunun en önemli nedeni güç adaptörü ve kulaklığın kutudan çıkarılması. Kutunun kapağını kaldırdığımızda ilk olarak Galaxy S21 Ultra’yı görüyoruz. Bunun altında ise bir yuva içine yerleştirilmiş küçük bir kutu var. Bu tarz yerleşimi daha önce çeşitli dizüstü bilgisayar ambalajlarında da görmüştük.

Söz konusu küçük kutunun üstüne SIM kart iğnesi iliştirilmiş. İçinden de her iki ucu da USB-C olan bir kablo çıkıyor. Ayrıca garanti belgesi ve hızlı başlangıç kılavuzu gibi belgeler de bu kutunun içinde yer alıyor. Hepsi bu kadar. Aşağıdaki fotoğrafta Galaxy S21 Ultra kutu içeriği ayrıntılı bir şekilde görünüyor.

galaxy s21 ultra kutu içeriği
Samsung Galaxy S21 Ultra Kutu İçeriği

Bu yılın öne çıkan Galaxy S21 Ultra rengi Phantom Black, ancak bizim elimizde Phantom Silver renk var. Bu renk de siyah kadar iyi, ışığa tuttuğunuzda arkada hafif de olsa bir renk değişimi dikkat çekiyor. Tıpkı Galaxy Note 20 Ultra’da olduğu gibi, bu telefonda da arka yüz mat ve hafif bir sürtünme var. Bu durum telefonu kullanmayı biraz daha kolaylaştırıyor. S21 Ultra, bu seri içinde kavisli ekrana sahip olan tek telefon. Bununla birlikte ekranın kavisi S20 Ultra veya S20 Plus modellerininkine göre daha düşük. Ekranın üstünde koruyucu film var ve Samsung, kutudan çıkardığınızda bu koruyucu filmin üstüne ince bir koruyucu film tabaka daha eklemiş. Bu koruyucu film nedeniyle ekranın kavisini hissetmek pek kolay değil, kenarlardan ortaya doğru kaydırma yaptığınızda bu filmin sınırlarını parmak uçlarınızda hissedeceksiniz. Eğer isterseniz, bu koruyucu filmi tamamen kaldırabilirsiniz. Görsel kalite açısından bunun çok olumsuz bir etkisi olmadığını da söyleyelim.

Galaxy S21 Ultra, Note 20 Ultra’nın biraz daha sıcak görünümlü bir versiyonu olmuş. Daha yuvarlak köşeleri bu hissi elde etmemizi sağlıyor. Geçen yılın S20 serisinden farklı olarak bu telefonda microSD kart yuvası yok. SIM kart tepsisi de alt kenara alınmış. Bu tepsiyi çıkardığımızda iki fiziksel SIM kart için yuva olduğunu görüyoruz. Buna bir de eSIM desteğini ekleyin. Yani S21 Ultra’da seçenekler fazla görünüyor. Telefonu ilk kez kullanmaya başladığınızda bir mobil plan eklemek isteyip istemediğiniz soruluyor. Eğer eSIM kullanacaksanız, bu noktada gerekli girişi gerçekleştirebilirsiniz.

Kutu açılışını gerçekleştirdikten sonra kurulumu elimizdeki Galaxy Note 20 Ultra üzerinden, Smart Switch uygulamasıyla gerçekleştirdik. Bu şekilde doğrudan Wi-Fi bağlantısı aracılığıyla eski telefondaki verileri ve uygulamaları kısa süre içinde yeni telefona taşıyabilirsiniz. Bu şekilde Galaxy Note 20 Ultra’nın fotoğraflar, videoları ve mesajları dışındaki tüm içerikleri ve uygulamaları 15 dakikadan az bir sürede S21 Ultra’ya taşıdık. Telefon ise 10 dakika içinde kullanıma hazır hâle geliyor. Uygulamaların yüklenmesi ise Google Play Store üzerinden, arka planda tamamlanıyor.

S21 Ultra’yı kullanmaya başladığımda telefonda yüzde 76 seviyesinde bir pil vardı. Akşamüstü saat 6 gibi kullanmaya başladığım telefonu 18 saat boyunca yoğun şekilde kullandım. Tabii ki, bir taraftan da arka planda veri alışverişi sürdü. Telefon geceden sabaha yüzde 15-20 civarında bir pil tüketiminde bulunmuş ki, bunun arka plandaki veri tüketiminden kaynaklandığını düşünüyorum. İlk izlenimlerimden yola çıkarak, telefonun normal yoğunluklu kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarabileceğini söyleyebilirim. 5000 mAh kapasiteli pil yeterli olacaktır.

Tabii ki, ekranın çözünürlüğünü düşürmek pil tüketimini de düşürecektir. Samsung telefonlarında bir klasik oldu, telefon ilk kurulumdan sonra daha düşük ekran çözünürlüğüyle ayarlanıyor. S21 Ultra için de durum aynı şekilde. Full HD+ çözünürlükle ayarlanmış ekranda maksimum 1440p çözünürlüğü kullanmak için daha sonra değişiklik yapmam gerekti. İşin iyi yanı, en yüksek çözünürlükte bile maksimum 120Hz ekran yenileme hızından yararlanmak mümkün oluyor. Görüntü kalitesi açısından S21 Ultra, Note 20 Ultra ve benzeri Samsung telefonlarının çizgisini sürdürüyor. Yüksek parlaklık, canlı renkler ve geniş bir görüntüleme alanı var. YouTube videolarını izlemek oldukça keyifli.

S21 Ultra’nın ses sistemi de oldukça iyi. Telefonda iki hoparlör var ve bu sistem stereo ses çıkışını iyi şekilde yansıtıyor. Ses çıkış şiddeti de yüksek. Duş yaparken Galaxy S21 Ultra’yı da bir kenara koydum ve bir YouTube videosunu sadece sesini dinleyecek şekilde açtım. Su sesi S21 Ultra’nın ses çıkışını bastırmadı. Duş demişken, S21 Ultra da IP68 sertifikalı bir telefon, suya ve toza dayanıklılığı yüksek. Bunu da daha en baştan bizzat test etmiş oldum.

galaxy s21 ultra ön inceleme

Daha önce yayınladığımız Galaxy S21 serisi ön inceleme videosunda ekran içi parmak izi okuyucusunun alanının büyütüldüğünü belirtmiştik. Yüzde 60’ın üzerinde büyüme, bu birimin daha rahat kullanılmasını sağlayacaktı. Gerçekten de ekran içi parmak izi okuyucusu büyüyen alanı sayesinde daha rahat kullanılıyor. Yüz tanıma da mevcut ve bunu da en baştan tanımlamayı ihmal etmedim.

Samsung Galaxy S21 Ultra ile güneş doğmadan önce çekilen fotoğraf, Gece modu aktif

Galaxy S21 Ultra ile birkaç fotoğraf da çektim. Bunlar da özellikle düşük ışıkta çekilmiş fotoğraflar. Görsel Zekâ varsayılan olarak açık geliyor ve düşük ışıktaki çekimlerin büyük çoğunluğunda Gece moduna geçiş yapılıyor. Bu modda yapılan çekimlerde pozlama artırıldığı için sahneler daha aydınlık ve bulut gibi detaylar da daha belirgin. Eğer bu modu kapatıp çekim yaparsanız, daha doğal ve gerçekçi sonuçlar elde edebilirsiniz. Yakınlaştırma yaptığınızda ise bulanıklık etkisi daha fazla hissediliyor. Kamera ayarlarını biraz daha karıştırmak gerekiyor. Galaxy S21 Ultra kameraları ile ilgili daha kapsamlı ve gerçek yorumlarımızı incelemede bulacaksınız.

S21 Ultra ile geçen ilk 24 saat sonunda elde ettiğimiz ilk izlenimler bu şekilde. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER