ManşetlerTeknoloji

Samsung’un ilk Android telefonu Galaxy i7500, 15 yaşında

samsung android

Samsung, dünyanın en büyük akıllı telefon markası olma unvanını bir on yıldan fazla süredir koruyor. Bu başarının temelleri, şirketin ilk Android akıllı telefonu olan i7500 Galaxy ile atıldı. Bu model, 15 yıl önce tanıtıldı ve Samsung’un akıllı telefon pazarındaki başarısının yolunu açtı.

i7500 Galaxy, Nisan 2009’da tanıtıldı ve Haziran 2009’da piyasaya sürüldü. Dünyanın ilk Android akıllı telefonu olan T-Mobile G1’in (HTC tarafından üretildi) piyasaya sürülmesinden altı ay sonra geldi. Diğer birçok akıllı telefondan farklı olarak i7500 Galaxy, OLED ekran ve daha büyük bir pil içeriyordu. Daha da önemlisi, stok Android sürümünü çalıştırıyor ve birçok HTC telefonunda olduğu gibi Qualcomm işlemci (MSM7200A) kullanıyordu.

Samsung’un Android ekosistemindeki serüveni

Telefon, 3,2 inçlik OLED bir ekranla HVGA çözünürlüğünde geldi. Qualcomm işlemcisi, 128MB RAM, 8GB depolama alanı ve bir microSD kart yuvası kullanıyordu. Android 1.5 önceden yüklenmiş olarak geliyordu. 5MP arka kamera otofokus özelliğine sahipken, ön kamera eksikti. Ayrıca ivmeölçer, pusula, GPS, 3,5mm kulaklık jakı ve bir microUSB portu içeriyordu.

Bir yıl sonra, Samsung, şirketi yeni zirvelere taşıyan efsanevi i9000 Galaxy S‘yi (popüler olarak Galaxy S olarak bilinir) piyasaya sürdü. 2010 yılında, zamanına göre henüz duyulmamış özelliklere sahip olan bu model, devasa 4 inçlik Super AMOLED ekran, Gorilla Glass cam koruma, 1GHz Hummingbird işlemci ve Samsung’un ilk Android arayüzü olan TouchWiz 3.0 ile geldi. Ayrıca HD video kaydedebiliyor, aptX kodeği, DLNA, bir microSD kart yuvası ve 1,500mAh pil içeriyordu.

Samsung’un bu ilk adımları, sonraki yıllarda akıllı telefon pazarında liderliği ele geçirmesini sağladı. i7500 Galaxy ve ardından gelen i9000 Galaxy S, teknoloji ve inovasyon konusunda Samsung’un ne kadar ileri gidebileceğinin sadece bir başlangıcıydı. Bu cihazlar, kullanıcı deneyimini ve mobil teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam edecek yeniliklere zemin hazırladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER