ManşetlerTeknoloji

ChatGPT, ödeme yapan kullanıcıların tercihlerini hatırlayabilecek

openai chatgpt

Şubat ayında OpenAI, ChatGPT’nin sorguları, komutları ve diğer kişiselleştirmeleri daha kalıcı olarak saklayabilen Memory (Hafıza) özelliği tanıtmıştı. Başlangıçta sadece sınırlı kullanıcılar için erişilebilir olan bu özellik, şimdi Avrupa ve Güney Kore dışındaki ChatGPT Plus aboneleri için kullanıma sunuldu.

ChatGPT’nin Memory özelliği, sohbet robotunun yanıtlarını daha kişisel hale getirmek için iki yöntemle çalışıyor. İlki, ChatGPT’ye belirli detayları hatırlatmanızı sağlamak, ikincisi ise diğer uygulamalarımızdaki algoritmalar gibi konuşmalardan öğrenmesi. Memory, ChatGPT’yi daha iyi bir AI asistanı yapma yolunda ilerletiyor. Bir kere tercihlerinizi hatırladığında, hatırlatma ihtiyacı olmadan bu tercihleri dikkate alabilir.

ChatGPT ile daha kişisel iletişim

OpenAI’ın konuyla ilgili bir blog yazısında belirttiğine göre, daha önceki testten farklı olarak, şimdi ChatGPT kullanıcılarına hafızasının ne zaman güncellendiğini bildirecek. Kullanıcılar, sohbet robotunun konuşmalardan aldıklarını gözden geçirerek ve istenmeyen detayları ChatGPT’nin “unutmasını” sağlayarak neyi hatırlayacağını yönetebilir.

Örneğin, toplantı notlarınızın başlıklar, maddeler ve altta özetlenen eylem maddeleri ile olmasını tercih ettiğinizi açıkladınız. ChatGPT bunu hatırlar ve toplantıları bu şekilde özetler. Bir mahalle kahve dükkanı sahibi olduğunuzu ChatGPT’ye söylediniz. Yeni bir konum kutlaması için sosyal medya mesajı üzerinde beyin fırtınası yaparken, ChatGPT nereden başlayacağını bilir.

Bir çocuğunuz olduğunu ve o çocuğun denizanalarını sevdiğini belirttiniz. ChatGPT’ye doğum günü kartı oluşturmanız için yardım istediğinizde, bir parti şapkası takan bir denizanası önerir.

ChatGPT, aktif sohbetler sırasında detayları her zaman hatırlayabilir; örneğin, bir e-posta taslağı oluşturmanızı istediğinizde hemen ardından “daha profesyonel yap” derseniz, e-postadan bahsettiğinizi hatırlar. Ancak yeterince beklerseniz veya yeni bir konuşma başlatırsanız, bu detaylar unutulur.

OpenAI, Memory özelliğinin Avrupa veya Güney Kore’de neden kullanılamayacağını açıklamadı. Şirket, Memory özelliğinin ChatGPT Enterprise ve Teams abonelerine, ayrıca GPT Store’daki özel GPT’lere ne zaman sunulacağını belirtmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER