Teknoloji

Infinix’in en yeni oyun telefonu GT 20 Pro tanıtıldı

Infinix GT 20 Pro

Akıllı oyun telefonu Infinix GT 10 Pro geçtiğimiz yılın ağustos ayında tanıtılmıştı. Bu telefonun takipçisinin duyurulması için ağustos ayını beklemeye gerek kalmadı. Infinix GT 20 Pro, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen etkinlikte resmen gözler önüne çıktı.

Infinix GT 20 Pro’nun kalbinde MediaTek’in Dimensity 8200 Ultra işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM eşlik ediyor. Depolama tarafında ise tek seçenek 256 GB. Akıllı telefon kutusundan XOS 14 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor. Infinix yeni akıllı telefonu için iki Android güncellemesi ve üç yıl güvenlik yaması sözü veriyor.

Akıllı telefonda Pixelworks X5 Turbo adını taşıyan, oyun odaklı özel görüntü çipi bulunuyor. Bu da GT 20 Pro’yu Infinix’in ilk çift işlemcili telefonu hâline getiriyor. Çip, sorunsuz bir oyun deneyimi için kare hızlarını 60 FPS’den 120 FPS’ye çıkarmak üzere Hareket Tahmini ve Hareket Telafisi (MEMC) oyun kare hızı enterpolasyonunu kullanıyor. Ayrıca görüntü kalitesini de yukarıya çekiyor.

Ayrıca Infinix GT 20 Pro, oyun sırasında sabit bir kare hızı sağlamak için sabit bir kare hızı motoru kullanıyor. Şirket, akıllı telefonun bir saat boyunca “ultra kararlı çalışma” ile 120 FPS’ye kadar yerel kare hızına ulaşabileceğini belirtiyor.

Infinix’ten verilen bilgiye göre; Call of Duty ve PUBG’de 90 FPS’ye, Mobile Legends: Bang Bang, Genshin Impact ve Honkai: Star Rail’de ise 120 FPS kare hızına erişilebiliyor.

Infinix GT 20 Pro ayrıca profesyonel espor senaryoları için özel olarak tasarlanmış ve GT 20 Pro’nun performansını bir oyun konsolunun performansına uyacak şekilde yükseltmek üzere tanıtılan bir Espor Moduyla birlikte geliyor. Telefonu serin tutmak için, yüzde 73 daha büyük (muhtemelen önceki nesle kıyasla) bir VC sıvı soğutma sistemi var ve hedeflenen soğutma için birincil ısı kaynağı alanı artık yüzde 66’dan fazla termal iletkenliğe sahip. GT 20 Pro’da ayrıca yüzde 68 daha büyük bir Faz Değişim Malzemesi (PCM) sayfası bulunuyor.

Infinix GT 20 Pro 6.78 inç ekranla geliyor

GT 20 Pro’da 6.78 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü LPTS AMOLED 144 Hz ekran bulunuyor. Maksimum parlaklık seviyesi 1300 nit olan ekranın üstündeki yuvarlak delik, 32 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Parmak izi tarayıcısının da ekranın içine yerleştirildiğini belirtmekte fayda var. Arka tarafta ise 108 megapiksel ana kamerayı iki adet 2 megapiksel çözünürlüklü kamera tamamlıyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil, 45W şarj desteğine sahip. JBL tarafından ayarlanan çift hoparlörle gelen telefonda DTS ve yüksek çözünürlüklü ses desteği de mevcut.

Infinix GT 20 Pro için turuncu, gümüş ve mavi olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefonun fiyatı ve çıkış tarihleri konusunda henüz net bir bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER