Manşetler

Galaxy Note 9 ve iPhone Xs Max pil testinde karşı karşıya – Video

Eğer mobil cihazınız günün sonunda yeniden fişe takıp şarj edinceye kadar gerekli olan çalışma süresini size sunmuyorsa, o zaman sahip olduğu tüm gelişmiş özelliklerin bir anlamı kalmıyor. Değiştirilebilir pillerin tarih olduğu bir ortamda üreticilerden akıllı telefonlarına daha yüksek kapasitelerde piller koymaları isteniyor. İçinde bulunduğumuz zamanın iki amiral gemisi, iki rakip; Apple iPhone Xs Max ve Samsung Galaxy Note 9’a baktığımızda, bu ikisinin de seleflerine göre nispeten daha yüksek miktarda kapasitelere sahip piller barındırdığını görüyoruz. Peki, bu iki telefondan hangisi pil performansı yarışında öne geliyor?

Eğer sadece rakamlara bakacak olursak, Samsung Galaxy Note 9’un Apple’ın şimdiye kadarki en büyük iPhone’undan daha iyi bir pil performansı sergileyeceği yargısında bulunabiliriz. Ne de olsa, iPhone Xs Max’in pili 3174 mAh kapasiteye sahipken, Galaxy Note 9’da 4000 mAh kapasiteli pil yer alıyor. Bu açıdan Samsung’un Android telefonu çok avantajlı görünüyor.

Ne var ki, Apple’ın da kağıt üstünde önemli avantajlarının olduğunu biliyoruz. Öncelikle A12 Bionic yongası 7nm mimarisini temel alıyor. Bu sayede Samsung’un 10nm işlemcisine göre enerji tasarrufu bakımından daha ileride. Aynı zamanda Apple’ın platformunun pil tüketimi konusunda Android’den daha da ileride olduğunu biliyoruz. Tüm bunlar hesaba katıldığında, aradaki kapasite farkına rağmen, pratikte başa baş sonuç elde ediliyor.

PhoneBuff tarafından gerçekleştirilen ve bir robot kolun kullanıldığı test ise teoridekinden farklı sonuçlar veriyor. Telefon görüşmelerinden sosyal medyaya, internette gezintiden oyuna kadar farklı işlevlerle gerçekleştirilen ve hepsi en az bir saat uzunluğundaki testler sonucunda çıkan sonuçlar ilginç sayılır. 8 saatin sonunda, sekizinci testten sonra iPhone Xs Max pes ederken, Galaxy Note 9’da yüzde 37’lik pil bulunmaya devam ediyordu.

Tabii ki, pil testleri akıllı telefonlar üzerinde gerçekleştirilen ve sonuçlarının aldatıcı çıkması kuvvetle muhtemel testlerden bir tanesi. Çünkü her bir kişinin kullanım senaryosu farklı olabiliyor. Yine de, iPhone Xs Max’in pilinin testte, Note 9’unkine göre daha erken bir zamanda bitmesi şaşırtıcı sayılır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER