Teknoloji

Google Android Pie yedeklerini kilit ekranı şifresiyle koruyacak

google android pie

Google Android Pie ile birlikte kullanıcılarının verilerini emniyete almak için ekstra önlemler alıyor. Şirket en yeni Android sürümünde bulutta yedeklenen verilere Google’ın sunucularına yerleştirilen Titan güvenlik modülü sayesinde ekstra bir şifreleme daha yapıldığını açıkladı.

Google tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Android’in Yedekleme Servisi ve Google Cloud’ın Titan Teknolojisi’nin birleşimi sayesinde Android kullanıcılarının verilerini emniyete almak için yeni adımlar atıyor. Bu yapılırken kullanıcıların gizliliği de korunuyor. Android Pie ile birlikte yedeklenen uygulama verilerinin şifresi sadece istemcide gelişigüzel olarak oluşturulan bir anahtarla çözülebilecek.”

Google’ım şifrelenmiş veriye ulaşamayacağını ve şifre çözme anahtarının da kullanıcılar tarafından belirlenen kilit ekranı şifresiyle korunduğunu da belirtmek gerekiyor.

Pek çok kişinin oldukça basit kilit ekranı şifreleri belirlediği yadsınamaz bir gerçek. Ancak Google bunu da dikkate almış gibi görünüyor. Sunuculara yerleştirilen Titan modülü, kilit ekranı şifresini kırmak için art arda çok sayıda denemenin yapıldığı durumlarda kalıcı olarak verilere erişimi engelleyecek. Yeni teknolojisinde her şeyin yolunda işlediğinden emin olmak isteyen Google, gerekli denetimlerin yapılması için siber güvenlik şirketi NCC Group ile birlikte çalışıyor.

Google Android Pie ile sunduğu bu özellikten hangi telefonların sahiplerinin yararlanacağı konusunda şimdilik bilgi vermedi. Detayların yakında paylaşması muhtemel görünürken, şu aşamada bulutta yedekleme yapan Android uygulamalarının sayısının çok da fazla olmadığını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER