Teknoloji

Fujifilm’den yeni “şipşak” fotoğraf makinesi: Instax SQ40

fujifilm instax sq40

Fujifilm Instax SQ40 adını taşıyan yeni “şipşak” fotoğraf makinesini tanıttı. Mini 40’tan retro dokunuşlar barındıran yeni fotoğraf makinesi, daha önceki SQ modelleri gibi geniş formatta kare fotoğraflar çekme becerisine de sahip.

Kare formatını destekleyen geçmiş modellerin plastik tasarımının aksine, Instax SQ40 siyah suni deriyle kaplı. Bu kaplamayı gümüş renkli küçük dokunuşlar tamamlıyor. 13.3 x 11.4 x 5.71 cm boyutlarındaki Instax SQ40, Mini 40 ve diğer dikdörtgen fotoğraf makinelerine kıyasla hatırı sayılır ölçüde daha büyük bir cihaz. Instax SQ40 kolay taşınabilmesi için omuza asılmasını sağlayan bir kayışla geliyor.

SQ40’ın çıkarılabilir lensi üç farklı modla kullanılabiliyor. Lensin tamamen çıkarıldığı kapalı mod, fotoğraf makinesini görece düz hâle getiriyor ve koruyucu başlık kapatılıyor. Açık modda ise lens uzuyor ve lens kapağı açılıyor. Böylelikle 50 cm’den daha uzaktan yapılan çekimler için 65.75 mm lenslerinkine benzer bir görüş alanı sağlanıyor. Makro mod ise 30 ila 50 cm arası mesafelerden çekim yapmak için kullanılıyor.

fujifilm instax sq40

Fujifilm Instax SQ40 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Otomatik pozlama yapabilen Instax SQ40, resimleri dijital olarak saklamıyor. Dolayısıyla karşımızda mümkün olduğunca modern bir analog fotoğraf makinesinin olduğu söylenebilir.

Fujifilm Instax SQ40 büyük ihtimalle bu ay bitmeden satışa sunulacak. Instax SQ40’ın yurt dışı fiyatı 150 dolar olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER