Ulaşım

Ford ve Volkswagen birlikte kamyonet ve minibüs üretecek

ford volkswagen

Ford ve Volkswagen Grubu, küresel ölçekte bir ortaklıkla güçlerini birleştiriyor. İki şirket bu işbirliği çerçevesinde ilk olarak birlikte kamyonet üretecek. Ardından ticari minibüs üretimine geçilecek. Otonom ve elektrikli otomobiller konusunda da çalışmalar yapacak olan iki otomotiv devi, birlikte mobilite servisleri de geliştirecek.

Bu işbirliği çerçevesinde iki şirket arasında bir hisse alışverişi durumu olmayacak. İki taraf arasındaki işbirliği, her iki şirketin de eşit sayıda temsilcisinin olduğu bir komite tarafından yürütülecek ve denetlenecek. Orta boyuttaki pikap kamyonetin 2022’nin başları itibarıyla her iki şirket tarafından da üretime hazır hâle gelmesi bekleniyor. Minibüslerin de benzer bir zaman aralığı çerçevesinde üretilmesi bekleniyor. Volkswagen şehir içinde kullanıma uygun bir minibüs üretecek. Ford’un minibüsü ise öncelikli olarak ticari kullanıma yönelik olacak. Bu duyuruyla birlikte iki şirket arasındaki işbirliği dedikoduları da resmiyet kazanmış oldu.

Volkswagen ve Ford’un işbirliği, otomotiv endüstrisi için kapsamlı bir dönüşümün eşiğinde gerçekleşiyor. Neredeyse tüm büyük otomotiv şirketleri elektrikli otomobillere doğru yönelirken, otonom sürüş teknolojisini de test ediyor. Buna ek olarak, yeni ulaşım teknolojileri ve servisleri de şirketlerin ilgi alanları arasında bulunuyor.

Ford CEO’su Jim Hackett, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bana göre, bunu tek başınıza yapamazsınız. Temelde bir dönüşümün sağlıklı olduğuna inanıyoruz. Böylelikle otomobil üreticileri güçlü noktalarına odaklanabilecek ve yeni mobilite çözümlerinin gelişimine katkıda bulunabilecek. Bu da müşteriler için daha farklı ve rekabetçi seçeneklerin ortaya çıkacağı anlamına geliyor.”

Otomotiv endüstrisinin dışındaki şirketlerin ilgisi ve harcanan yoğun kaynak miktarı da Volkswagen ve Ford’u işbirliğine teşvik eden sebepler arasında yer alıyor.

Ford ve Volkswagen, endüstriyi değiştiren yeni teknolojiler konusundaki yaklaşımlarını daha önce sergilemişlerdi. Elektrikli otomobil teknolojisine büyük yatırım yapan Volkswagen, büyük bir elektrikli otomobil serisini piyasaya çıkarmak için hazırlık yapıyor. Ford ise ilk elektrikli otomobilini 2020 itibarıyla çıkarmayı planlıyor. Yeni ulaşım servisleri ve farklı teknolojik çözümler de Ford’un planları arasında yer alıyor. Volkswagen ise sürecin bu tarafıyla Ford kadar ilgilenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER