Teknoloji

Facebook’tan devlet destekli Rus medya kuruluşlarına erişim engeli

facebook canli yayin piyasa değeri

Facebook, Rusya’da devlet destekli iki medya kuruluşuna Avrupa Birliği sınırları içinden erişimi engelleme kararı aldı. Bu hamle, RT ve Sputnik’in içeriklerini AB sınırlarında yaşayan milyonlara ulaştıramayacağı anlamına geliyor. Meta’nın Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg, söz konusu kararın Avrupa Birliği’ne üye bazı devletlerin talebi doğrultusunda alındığını belirtti.

Clegg, mevcut durumun olağan dışı olması nedeniyle RT ve Sputnik’e AB sınırlarından erişimin engellendiğini dile getirdi. Meta’nın bu hamlesinden önce Avrupa Komisyonu da söz konusu kuruluşlara yasak getirmişti. Facebook ise bu platformların reklam ve diğer parasallaştırma araçlarına erişimini engellemişti. RT ve Sputnik’in sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımlarının Ukrayna’da gösterimi de daha önce durdurulmuştu.

Clegg, erişim kısıtlamanın kapsamı konusunda bilgi vermedi. RT ve Sputnik’in sayfalarının AB sınırları içinde tamamen engellenip engellenmediği şu an için belirsizliğini koruyor.

Facebook Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine karşı daha önce başka adımlar da atmıştı. Şirket kısa süre önce yanlış bilgileri yayan Rus merkezli bir şebekeyi çökertmişti. YouTube, Twitter ve TikTok gibi şirketler de Rusya’nın devlet destekli medya kuruluşlarına yönelik yaptırımlar uyguluyor.

İLGİLİ HABERLER