Teknoloji

Twitter Ukrayna ve Rusya’da reklam gösterimini durdurdu

elon musk twitter

Twitter Ukrayna ve Rusya’da reklam gösterimini geçici olarak durdurdu. Mikro blog servisi Ukrayna’daki savaşla bağlantılı riskleri azaltmak ve bilgi güvenliğini öne çıkarmak için başka adımlar da attı.

Twitter’dan yapılan açıklamada, Ukrayna ve Rusya’da reklam gösteriminin önemli kamu güvenliği bilgilerinin öne çıkarılması için geçici olarak durdurulduğu belirtildi. Şirket söz konusu güncellemeyi Ukraynaca da paylaştı. Twitter aynı zamanda öneriler özelliğini de geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Böylelikle rahatsız edici içeriklerin yayılmasının engellenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Twitter söz konusu önlemlerin ne kadar geçerli olacağı konusunda bilgi vermedi. Şirket sadece bunun Ukrayna’daki Rus işgaliyle ilgili olarak alınan kararlardan biri olduğunu belirtti. Twitter’ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Ukrayna’daki çatışmaların risklerini aktif şekilde izliyoruz. Bunlar arasında yanlış ve yanıltıcı bilgilerin öne çıkmasını destekleyecek hareketleri engellemek de bulunuyor.”

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1497353976588689411?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497353976588689411%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.engadget.com%2Ftwitter-is-pausing-ads-and-recommendations-in-ukraine-and-russia-004617413.html

Twitter kullanıcılarını Ukrayna’da olanlarla ilgili bilgi almak için editoryal ekibi tarafından hazırlanan Anlar ve Etkinlikler’e yönlendirdiğini de belirtti. Araştırmacılar Ukrayna’da yaşananlarla ilgili yanlış bilgilerin sosyal medyada yayılacağı konusunda uyarıda bulunmuştu. Bu nedenle Twitter’ın doğru bilgiyi öne çıkarmak için attığı adımların önemli olduğu söylenebilir.

Twitter Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın siber boyutun da unutmadı. Şirketten yapılan açıklamada, yüksek profilli hesapların siber saldırılardan korunması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER