Teknoloji

Twitter Ukrayna’dan bilgi ve görüntü paylaşan hesapları yeniden açtı

btk twitter

Twitter, Rusya’nın Ukrayna saldırısıyla ilgili görüntüler paylaşan hesapları yanlışlıkla kapattığını doğruladı. TechCrunch’ın haberine göre, kapatılan hesapları yeniden açıldı. Söz konusu hesaplar arasında Ukrayna’daki kullanıcıların paylaşımlarını bir araya toplayan bir profil de bulunuyor. Yalan haberlerin yayılmasını engellemek için açık kaynak araştırması yapan hesaplar da Twitter’ın hatasından etkilenmişti.

Kullanıcılar ilk etapta hesapların kapatılmasından yoğun paylaşımları sorumlu tutmuştu. Ancak Twitter’ın Site Dürüstlüğü’nden sorumlu yöneticisi Yoel Roth, bunun tek neden olmadığını belirtti. Roth, hesapların kapatılmasında insan moderatörlerinin hatalarının etkili olduğunu dile getirdi. Twitter’ın gerçek moderatörleri sürekli olarak platformdaki manipüle edilmiş içerikleri bulmaya çalışıyor.

Bir Twitter sözcüsü tarafından konuyla ilgili olarak TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Kurallarımızı ihlâl edebilecek anlatıları proaktif şekilde takip ediyoruz. Bu olayda birkaç hesap için hatalı işlemler uyguladık. Bu eylemleri dikkatli şekilde inceliyoruz ve bu doğrultuda bazı hesapları yeniden açtık.”

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1496698686780358661?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1496698686780358661%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.engadget.com%2Ftwitter-restores-suspended-accounts-russian-military-activity-080401248.html

Twitter, Ukrayna’daki kullanıcıların hesaplarını korumalarına yardımcı olacak bazı ipuçları da paylaştı. Ukrayna’daki internet siteleri son birkaç haftadır siber saldırıların hedefi durumundaydı. Ülkeden haberleri paylaşan sosyal medya hesaplarına yönelik saldırıların da arttığı belirtiliyor.

Twitter, Güvenlik hesabı aracılığıyla Ukrayna dilinde yaptığı paylaşımlarda kullanıcılarına şifrelerini kuvvetlendirmelerini ve çift aşamalı doğrulama sistemini aktif hâle getirmelerini önerdi. Buna ek olarak, hesabı başkasının eline geçen kullanıcıların yararlanabilecekleri bağlantılar da paylaşan mikro blog servisi, hesapları tamamen kapatmanın yolu konusunda bilgi vermeyi de ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER