Eğlence

YouTube RT ve diğer Rus kanallarına reklam kısıtlaması getirdi

youtube shorts para kazanma

YouTube, Reuters tarafından verilen habere göre, devlet destekli Rus medya kuruluşlarının platformda reklam vermesini ve para kazanmasını engelliyor. Rus birliklerinin Ukrayna işgali devam ederken YouTube, Reuters’e son yaptırımlarla bağlantılı olarak, birkaç Rus kanalı da dahil olmak üzere bir dizi kanalın YouTube’da para kazanma özelliğini duraklattığını söyledi.

YouTube temsilcisi Farshad Shadloo, Reuters’e YouTube’un Rus devlet medyasını kullanıcılara daha az sıklıkta tavsiye edeceğini söyledi. RT dahil bu kanallardan bazıları, muhtemelen Ukrayna dijital bakanı Mykhailo Fedorov’un YouTube’a, platformdaki Rus propagandasını engelleme çağrısına yanıt olarak, hükümetin talebin doğrultusunda Ukrayna’da kısıtlanacak. YouTube, 2018’de devlete ait ağlar tarafından yayınlanan videoları etiketlemeye başlamıştı.

YouTube, RT’nin reklam yayınlamasını engellediğini söylese de, diğer kanalların da geçici olarak para kazanma özelliğinin devre dışı bırakılıp bırakılmadığı belirsizliğini koruyor. Politico baş teknoloji muhabiri Mark Scott’ın Twitter’da belirttiği gibi, devlet destekli bazı kanallarda hâlâ reklamlar var.

Meta’nın sahibi olduğu Facebook, platformunda devlet destekli Rus medyasından gelen reklamları duraklatmak için harekete geçti, Twitter ise kamu güvenliği bilgilerinin görünürlüğünü sağlamaya yardımcı olmak için hem Ukrayna hem de Rusya’daki tüm reklamları askıya aldı. Rusya o zamandan beri Facebook ve Twitter’a erişimi kısıtladı. Rusya henüz YouTube’u engellememiş olsa da, eylül ayında iki RT kanalını sildiği için platformu tamamen yasaklamakla tehdit etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER