Eğlence

TikTok maksimum video uzunluğunu 10 dakikaya yükseltiyor

tiktok algoritma

TikTok kısa süre ince maksimum video uzunluğunu 3 dakikaya çıkarmıştı. Sosyal medya platformu şimdi de bu süreyi 10 dakikaya yükseltti. Şirket tarafından konuyla ilgili olarak Engadget sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “10 dakikalık video yükleyebilme imkanını herkese açtığımız için heyecanlıyız. Bunun dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarımız için daha fazla kreatif imkan sağlamasını umuyoruz.”

TikTok’ta 10 dakikalık videolar birkaç aydır test ediliyordu. Platformda 60 saniye olan maksimum video süresi, geçtiğimiz yılın temmuz ayı itibarıyla 3 dakikaya yükseltilmişti.

Maksimum video uzunluğunun 10 dakikaya çıkması, TikTok’la YouTube arasındaki mücadeleyi biraz daha sertleştirecek gibi görünüyor. İki platform, YouTube’un Shorts servisini devreye sokmasıyla doğrudan rekabet içine girmişti.

TikTok’un bu hamlesinin makyaj veya yemek videosu çekenlerin veya genel itibarıyla uzun video formatına ihtiyaç duyanların işini kolaylaştıracağı söylenebilir. Maksimum video uzunluğunun 10 dakikaya çıkmasıyla birlikte bir içeriği parçalara ayırma ihtiyacı da azalacak.

Platformun maksimum video uzunluğunu 10 dakikaya yükseltmesinin zamanlamasını talihsiz bulanlar da var. TikTok da Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili yanlış bilgileri yaymakta kullanılan platformlar arasında sayılıyor. Video sürelerinin uzamasının yanlış bilgileri yaymayı kolaylaştırmasından endişe ediliyor.

Şirketten bu endişeye dair yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Durumu yakından takip ediyoruz. Şiddet içeriklerini, yanlış bilgiler yayan ve şiddet öven içerikler de dahil olmak üzere kaldırıyoruz. TikTok’un güvenli bir yer olmaya devam etmesi için bağımsız bilgi doğrulama organizasyonlarıyla çalışmayı da sürdürüyoruz.”

TikTok, Rusya’nın devlete bağlı medya kuruluşları RT ve Sputnik’in hesaplarına Avrupa Birliği’nden erişimi engelledi. Bu iki kuruluşun TikTok’ta yaptığı paylaşımlara AB sınırları içinden erişilemeyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER