Teknoloji

Facebook beklenen ilgiyi görmeyen bir özelliğinin fişini çekiyor

facebook grup hikayeleri

Facebook, Grup Hikayeleri özelliğini geçtiğimiz yılın sonunda tüm gruplara açmıştı. Ancak bu özelliğe gösterilen ilgi, sosyal ağın beklentisini karşılamakta yetersiz kalmış gibi görünüyor. Facebook’tan yapılan açıklamada, Grup Hikayeleri özelliğinin 26 Eylül itibarıyla kapatılacağı belirtildi. Özelliğin fişi, Türkiye saatiyle 19:00 itibarıyla çekilecek.

Açıklanan saatte hem mevcut hikayeler silinecek hem de o saatten sonra gruplara yeni bir hikaye eklemek mümkün olmayacak. Kullanıcıların kendi hesaplarından paylaştıkları hikayeler konusunda ise herhangi bir değişiklik söz konusu değil.

Facebook Grup Hikayeleri özelliğinin ömrü kısa oldu

Facebook tarafından konuyla ilgili olarak CNET‘e gönderilen açıklamada ise “muğlak” ifadelerin kullanıldığı söylenebilir. Grup özelliklerinin insanları birbirlerine eğlenceli ve faydalı şekilde bağlamasını amaçladığını belirten sosyal ağ, topluluk deneyimini geliştirmenin yollarını aramaya devam edeceğinin altını çizdi.

Grup Hikayeleri özelliğinin kullanımı konusunda Facebook’tan somut bir bilgi verilmese de, alınan karar ilginin pek de yüksek olmadığını gösteriyor. Yaklaşık 10 aylık bir süre, Facebook’un bu karara ulaşmasında yeterli olmuşa benziyor. Hikayelerin duygu ve düşünceleri paylaşmak için daha “kişisel” bir yol olduğu ve bu nedenle gruplardaki hikayelerin pek ilgi görmediği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER