Teknoloji

Facebook beğeni sayılarını gizleme fikrini değerlendiriyor

facebook begeni
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, beğeni sayılarını gizleme fikrini test etmeyi değerlendiriyor. Sosyal medya devinin bu yöndeki hazırlığını uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong ortaya çıkardı. Facebook’un Android uygulamasına gizlenmiş bir kodu keşfeden Wong, ilgili kodun bir paylaşımın tam beğeni sayısını sadece paylaşımın asıl sahibine gösterdiğini belirtti.

Buna göre, diğer kullanıcılar paylaşımın altında sadece birkaç reaksiyon emojisi ve beğenilere ilişkin genel bir ifade görecek. Bu genel ifade, “(bir arkadaş) ve diğer kişiler tarafından beğenildi” şeklinde bir not olacak.

Facebook’tan TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada, beğeni sayılarının gizlenmesi fikrinin değerlendirildiği doğrulandı. Şirket, konuya ilişkin testlerin henüz başlamadığının altını çizdi.

Facebook’un bu fikri değerlendirmesine pek şaşırmamak gerekiyor. Instagram da tamamen benzer bir format içinde beğeni sayılarını gizlemeyi test ediyor. Testlerin kapsamının genişletilmesi, Instagram cephesinde işlerin yolunda gittiğini gösteriyor. Teste dahil edilen kullanıcıların da genellikle olumlu geri dönüşlerde bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Facebook beğeni sayılarını gizleyerek paylaşımları artırmayı hedefliyor

“Beğeniler” neredeyse on yıldır Facebook’un temel unsurları arasında yer alıyor. Ancak son yıllarda pek çok kullanıcı beğeni sayılarının kendilerini strese soktuğundan ve beğenilmeme korkusundan şikayet etmeye başlamıştı. Beğeni almama korkusu insanların paylaşım yapmasını engellerken, yeterince beğenilmeyen paylaşımların silinmesi de sosyal platformlar için bir soruna dönüşmüş durumda. Beğeni sayılarının sadece paylaşım sahibine gösterilmesi, bu konudaki endişeleri biraz olsun ortadan kaldırabilir.

Facebook, beğeni sayılarını gizleyerek insanların platformda daha fazla paylaşım yapmasını ve daha çok zaman geçirmesini amaçlıyor. İlk testlerde bu sonuca ulaşılması durumunda Facebook’un testin kapsama alanını genişletmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER