Manşetler

Instagram beğeni sayılarını gizlemeyi test etmeye başladı

instagram beğeni sayısı

Instagram Facebook’un F8 geliştirici konferansında bu hafta içinde yeni bir özellik test etmeye başlayacağını açıkladı. Bu yeni özellik ile kullanıcıların herkese açık olan video ve fotoğraf beğeni sayıları gizlenecek.

Söz konusu test sadece Kanada ile sınırlı olacak. Beğeniler ise Akış, bağlantılı sayfalar ve profillerde gizlenecek. Instagram, takipçilerin paylaşılan fotoğraflara veya videolara odaklanmalarını, bunların ne kadar beğeni aldığını dikkate almamalarını istediğini dile getiriyor. Sadece hesap sahibi kişi, içeriğinin kaç tane beğeni aldığını görebilecek.

Instagram’ın bir süredir bu özellik üzerinde çalıştığı biliniyordu. Geçen ayın başlarında kod avcısı Jane Wong, bazı ekran görüntüleri yayınlamıştı. Instagram ise o zamanlar bu özelliği test etmediğini söylemişti. Şimdi görüyoruz ki, bu özelliğin testi F8’in sonrası için planlanıyormuş. Konuyla ilgili olarak o zamanlar konuşan bir sözcü, “Bunu şu anda test etmiyoruz, ancak Instagram üzerindeki baskıyı azaltmanın yollarını araştırmak her zaman hakkında düşündüğümüz bir şey.” şeklinde konuşmuştu.

Şirketin bu testin kapsamını genişletip genişletmeyeceğini şu an için bilmiyoruz. Her ne kadar beğeniler kullanıcıları mutlu etse ve cesaretlendirse de, aynı zamanda morallerini bozma ihtimali de bulunuyor. Eğer içeriği iyi performans göstermezse, beğeni sayıları da düşük kalıyor, bu da kullanıcıları kötü etkiliyor. Aynı zamanda beğeni sayısının ön planda tutulması içeriğin kalitesinin düşmesine neden olabiliyor ve insanları çok genel konular hakkında paylaşım yapmaya itebiliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Beğeni sayılarını gizlemek Instagram’daki içeriğin kaliteli olmasını sağlar mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER