Teknoloji

Instagram beğeni sayısı gizleme özelliğini yeni ülkelerde test ediyor

instagram beğeni sayısı gizleme

Instagram daha fazla kullanıcıya paylaşımlarındaki beğeni sayısını gizleme seçeneğini veriyor. Şirket yaptığı duyuruyla, geçtiğimiz mayıs ayında başlattığı gizlenmiş beğeni sayısı testini Avustralya, Brezilya, İrlanda, İtalya, Japonya ve Yeni Zelanda olmak üzere altı yeni ülkede daha başlattı.

Test ilk olarak Kanada’da başlamıştı. Katılımcılar için beğeni sayısının gizlenmesi otomatik olarak açık biçimde ayarlanmıştı. Beğeni sayılarını herkese göstermek isteyenlerin testten çıkmaları gerekiyordu. Bununla birlikte kendi içeriklerinde beğeni sayılarını her zaman görebiliyorlar.

Bu özellik kullanıcıların akışlarındaki, web’deki veya profillerindeki fotoğraf ve videoların herkese açık beğeni sayılarını gizliyor. Instagram, bu özelliği ilk kez duyurduğu zaman takipçilerin alınan beğeni sayısından daha çok paylaşılan fotoğraflar ve videolarla ilgilenmesini istediğini söylemişti.

Tabii ki, kullanıcıların paylaşımının değerini belirleyen esas unsur beğeni sayısı oluyor. Bir paylaşımda daha fazla beğeni varsa, bu paylaşım diğer kullanıcılarınkine göre daha etkileyici oluyor. Aynı zamanda beğeni sayısının fazla olması bazı kullanıcıların gururunu kabartırken, düşük beğeni sayısı da kullanıcıların moralinin bozulmasına neden oluyor.

Belki de herkese açık beğeni sayısını gizlemek, insanları gerçekten paylaşmak istedikleri içerikleri paylaşma konusunda daha fazla teşvik edecektir. İnsanlar, çok etkileşim olacağını bildikleri yemek fotoğrafları veya bu tür paylaşımlar yerine direkt kendilerini yansıtan fotoğraflar veya videolar paylaşma yoluna gidecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER