Teknoloji

Evernote’tan ücretsiz plan kullanımına büyük sınırlama

evernote

Evernote bu haftanın ilk günlerinde bazı kullanıcılarla test ettiği yeni ücretsiz planı için resmi duyuruyu yaptı. 4 Aralık’tan itibaren hayata geçecek olan bu oldukça dar kapsamlı plan, ücretsiz kullanıcılara sadece 50 not ve bir not defteri saklama imkanını veriyor. Bu sınırları aşan mevcut ücretsiz müşteriler, notlarını görüntülemeye, düzenlemeye, silmeye ve dışa aktarmaya devam edebilecek. Ancak yeni notlar oluşturmak için ücretli bir plana geçiş yapmak gerekecek.

Şirket, ücretsiz hesapların büyük kısmının söz konusu sınırlar içinde kaldığına dikkat çekiyor. Şirketten yapılan açıklamada, “Yeni limitleri belirlerken ücretsiz kullanıcılarımızın çoğunluğunun elli not ve bir not defteri eşiğinin altında olduğunu göz önünde bulundurduk. Sonuç olarak, çoğu ücretsiz kullanıcının günlük deneyimi değişmeyecek” ifadeleri yer alıyor.

Evernote’un premium planları için en düşük seçenekte 15 dolar karşılığında 10 GB’lık aylık yükleme imkanı sunuluyor. 18 dolar ödendiğinde bu alan 20 GB’a çıkıyor. Bu planların aylık versiyonları içinse sırasıyla 130 ve 170 dolar ödemek gerekiyor.

Şirketten yapılan açıklamada, bu değişikliklerin kullanıcıları servisle olan ilişkilerini gözden geçirmeye yönlendirebileceği de itiraf ediliyor. Microsoft OneNote, Google Keep, Bear, Notion, SimpeNote ve Obsidian gibi platformlar alternatif niteliği taşıyor.

Evernote’un çatı şirketi Avrupa’ya taşınmıştı

Evernote’un çatı şirketi Bending Spoons, bir süre önce operasyonunu ABD ve Şili’den Avrupa’ya taşımıştı. Bu taşınma sırasında da uygulamanın çalışanlarının neredeyse tamamı işten çıkarılmıştı. O dönemde yapılan açıklamada, uygulamanın yıllardır kâr etmediği belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER