Teknoloji

Evernote iş gücünü küçültüp Avrupa’ya taşınıyor

evernote premium

Evernote iş gücünde kesintiye giden teknoloji platformlar arasına katıldı. Geçtiğimiz yılın kasım ayında uygulamayı satın alan Milano merkezli geliştirici Bending Spoons, ABD ve Şili’deki çalışanların neredeyse tamamını işten çıkardı. Bending Spoons, platformun operasyonunun kalan kısmını Avrupa’ya taşınmaya hazırlanıyor.

Şirket birkaç ay önce platformdaki 129 pozisyonu kapatmış ve bu kararın “uygulama yıllardır kâr etmediği” için alındığı belirtilmişti. Son karardan kaç kişinin etkilendiği şu an için bilinmiyor. Ancak LinkedIn’de biraz gezinildiğinde birkaç yıldır uygulamada görev yapan bazı yazılım mühendislerinin görevlerinden ayrıldığı görülüyor.

Bending Spoons CEO’su Luca Ferrari, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “”Evernote için planlarımız her zamanki gibi iddialı: İleriye dönük olarak, Avrupa’da yerleşik, büyüyen ve kendini işine adamış bir ekip, platformun sahipliğini üstlenmeye devam edecek.Bu ekip ayrıca, satın alma işleminden bu yana çoğu tam zamanlı olarak Evernote üzerinde çalışan Bending Spoons’taki 400’den fazla iş gücünün kapsamlı uzmanlığından ve gücünden yararlanmak için ideal bir konumda olacak.”

Evernote eski günlerinden çok uzakta

Ferrari, işten çıkarılacak çalışanlara Bending Spoons tarafından 16 haftalık maaş verileceğini, performans bonuslarının ödeneceğini ve sağlık sigortalarının da bir yıl boyunca devam edeceğini sözlerine ekledi.

Notion ve Obsidian gibi şirketlerin yer aldığı pazarda Evernote’un nasıl başarılı olacağı belirsizliğini koruyor. Bir zamanlar 1 milyar dolar değer biçilen platform, artık eski günlerinden oldukça uzakta.

İLGİLİ HABERLER