Teknoloji

Evernote uygulaması İtalyan mobil geliştiriciye satıldı

evernote premium
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Evernote’un artık yeni bir sahibi var. Çarşamba günü yapılan bir duyuruya göre, not alma uygulaması İtalyan mobil geliştirici Bending Spoons tarafından gelecek yılın başlarında tamamlanacak bir işlemle satın alınıyor.

Satın almayla birlikte Evernote, Bending Spoons’un video düzenleme uygulaması Splice ve AI görüntü geliştirme uygulaması Remini’yi içeren mevcut uygulama ailesine katılacak. Evernote CEO’su Ian Small, anlaşmanın şirketin Bending Spoons’un “kanıtlanmış uygulama uzmanlığından ve çok çeşitli tescilli teknolojilerinden” yararlanmasını sağlayacağını ve böylece yeni özellikler oluşturmaya çalışabileceğini söyledi.

Small yaptığı açıklamada, “Müşterilerimize ve çalışanlarımıza minnettarız ve Bending Spoons ile ekip oluşturmaktan heyecan duyuyoruz” dedi. “Bu stratejik satın alma, Ekipler, Profesyonel, Kişisel ve Ücretsiz tekliflerimizde kapsamlı, hızlandırılmış iyileştirmeler olacağı anlamına geliyor ve bu, her yerdeki Evernote sevenler için harika bir haber.”

2008 yılında kullanıma sunulan Evernote, ilk not alma uygulamalarından biri olarak popülerliğini artırdı. Ancak uygulama, Notion gibi benzer üretkenlik uygulamalarının piyasaya sürülmesiyle son yıllarda ayakta kalmak için mücadele etti. Ayrıca 2016 yılında, çalışanların içeriğinize bakmasına olanak tanıyan yeni bir gizlilik politikasını neredeyse uygulamaya koyduğunda eleştirilerin hedefi oldu.

Şirket nihayetinde politikada geri adım atsa da, uygulamanın ücretsiz sürümüne getirdiği, kullanımını yalnızca iki cihazla sınırlayan kısıtlamalar da dahil olmak üzere diğer faktörler bazı kullanıcıları platformdan uzaklaştırmaya neden oldu. Ayrıca Evernote’un 2020’de sürüm 10’a yükseltilmesiyle ilgili çok sayıda şikayet geldi. Uygulamanın birkaç özelliğinin kalkması ve birçok kullanıcının cihazlar genelinde performans sorunları bildirmesi bu sürümün yaşattığı tatsızlıklar olmuştu.

İLGİLİ HABERLER