Teknoloji

Evernote Google Drive entegrasyonuyla dosya erişimini kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

evernote google driveEvernote ve Google, kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırmak adına güçlerini birleştiriyor. Evernote, kullanıcılarının Google Drive içeriklerini doğrudan aramasını mümkün kılıyor. Böylelikle kullanıcıların uygulamalar arasında geçiş yapma zorunluluğu ortadan kaldırıyor. Evernote kullanıcıları defterlerine Google Drive’da sakladıkları içerikleri rahatlıkla ekleyebilecek. Drive içeriklerini taramak da yeni entegrasyon sayesinde kolaylaşıyor.

Evernote notları ve benzer yazılı içerikleri taramak için muhteşem olsa da, Drive gibi standart bulut depolama platformlarının yerini alabilecek kapasiteye sahip değil. Evernote Google Drive entegrasyonu kurulmadan önce Evernote defterlerine Google Drive dokümanlarını eklemek için uygulamalar arasında geçiş yapmak gerekiyordu. Bu geçiş işlemi de Evernote kullanıcılarının hızını kesiyordu.

Entegrasyon sayesinde Google Drive dokümanlarından Evernote defterlerine hızla ve rahatlıkla ekleme yapılabiliyor. Evernote içindeki Drive ikonuna tıklandığında bir pencere açılıyor ve Google Drive’da depolanan dosyalar bu pencerede gösteriliyor. Kullanıcılar Evernote’a eklemek istedikleri dosyaya tıklayarak işlemi tamamlayabiliyor.

Evernote defterlerine eklenen Drive içerikleri, Evernote’un arama özelliği kullanıldığında da gösteriliyor. İlk etapta Chrome ve Android uygulamaları üzerinde faydalanılabilecek bu özellik, daha sonra Evernote’un diğer uygulamalarına da eklenecek.

İLGİLİ HABERLER