Teknoloji

Asus ZenFone Go TV yerleşik dijital TV alıcısıyla geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus zenfone go tvAsus, ZenFone serisine oldukça ilginç bir model daha ekledi. ZenFone Go TV adını taşıyan akıllı telefon, yerleşik TV alıcısıyla birlikte geliyor. Alıcının varlığı sayesinde Asus ZenFone Go TV kullanıcıları, sinyalin olduğu her yerde karasal yayın üzerinden televizyon izleyebiliyor. Asus, böylelikle Netflix gibi veri tüketimi yüksek dijital platformlara bir alternatif sunuyor. ZenFone Go TV ile televizyon yayınlarının izlenebileceği 41 ülke arasında Türkiye de bulunuyor.

Asus’un yeni akıllı telefonu, temel tasarım hatları itibarıyla ZenFone serisinin genel çizgisine uygun bir yerde duruyor. Telefona asıl farklılık kazandıran ise içindeki bileşenler oluyor. Sony IC SMT-EW100 Digital TV alıcısı yongası barındıran ZenFone Go TV, bir verici kulesinin menzili içinde olduğunda dijital kanalları yüksek çözünürlükte gösterme potansiyelini bünyesinde taşıyor. Asus’tan yapılan açıklamada, televizyonun farklı ülkelerde kullanılan farklı yayın standartlarını desteklediği belirtildi.

TV alıcısı barındıran Asus ZenFone Go TV’de 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde 5.5 inç TFT ekran bulunuyor. Corning Gorilla Glass 3 ile kaplı ekran, 450 nit parlaklık değerine sahip. Zen UI arayüzüne sahip cihaz, sekiz farklı renk seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor.

asus zenfone go tvAkıllı telefonun dört çekirdekli 1.4 GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemcisine Adreno 305 GPU ve 2 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda kullanıcıların karşısına 16 ve 32 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. microSD kart desteği sayesinde bu alanın üzerine 64 GB daha eklenebiliyor. Çift SIM desteğine sahip telefonda bağlantı konusunda WiFi Direct, Bluetooth 4.0 + EDR + A2DP ve 802.11b/g/n seçenekleri kullanıcıların karşısına çıkarılıyor. İlk olarak Tayvan’da piyasaya sürülen telefona sahip olabilmek için yaklaşık 500 TL ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER