Teknoloji

Essential Phone Android 8.0 yerine Android 8.1 ile güncellenecek

essential phoneEssential Phone Android 8.0 Oreo için yaklaşık iki aydır devam eden beta programına rağmen söz konusu sürümle güncellenmeyecek. Essential’dan yapılan açıklamada, testler sırasında Android 8.0 ile ilgili çok sayıda kararlılık sorunu saptandığı belirtildi. Bu sorunların Android 8.1 ile çözülmesini öngören şirket, 8.0’ı kullancılarla buluşturmak yerine enerjisini 8.1 üzerine yoğunlaştırmaya karar verdiğini açıkladı.

Essential’ın bu kararı, Oreo ile tanışmayı bekleyen kullanıcılarının biraz daha sabretmesi gerektiği anlamına geliyor. Ancak dileyen kullanıcılar şimdiden şirketin Android 8.1 için başlattığı beta programına katılabiliyor.

Şirket söz konusu beta programında kullanıcılardan gelecek geri bildirimler doğrultusunda Android 8.1’in nihai sürümünde gerekli ince ayarları gerçekleştirecek. Programa katılabilecek kullanıcıları olası hatalar konusunda uyaran Essential, beta sürümünün yayınlanacağı tarih konusunda şimdilik bir ipucu vermedi.

Essential Phone 2017’nin mayıs ayında tanıtılmıştı

Essential, Android’in kurucu beyinlerinden biri olan eski Google çalışanı Andy Rubin tarafından kurulmuştu. Şirketin ilk cihazı olan Essential Phone, mayıs ayının sonunda tanıtılmıştı. Sevkiyatı biraz gecikmeli başlayan akıllı telefonun ABD’deki satış fiyatında ise ekim ayında hatırı sayılır bir indirim gerçekleştirilmişti.

İLGİLİ HABERLER