Teknoloji

Andy Rubin’in imzasını taşıyan Essential Phone resmen ortaya çıktı

andy rubin essential phoneAndroid işletim sisteminin kurucularından Andy Rubin, Google ile yollarını ayırdıktan sonra çalışmalarını Essential adını verdiği kendi şirketinde sürdürmüştü. Essential’ın üst sınıf bir akıllı telefon üzerinde çalıştığına dair haberler de geçtiğimiz aylarda gündeme gelmiş ve şirket tarafından doğrulamıştı. Uzun süredir heyecanla beklenen telefon sonunda gün yüzüne çıktı. Essential Phone adını taşıyan cihaz, ilginç ekran tasarımı ve modüler aksesuarlarıyla cesur bir ilk adım gibi görünüyor.

Android işletim sistemiyle çalışan telefonun fiyat etiketinde 699 dolar yazacak. Üst sınıf bileşenler barındıran Essential’ın ilk telefonu, görsel açıdan da günümüzdeki diğer amiral gemisi telefonlara yakın bir noktada duruyor. Telefonda, tıpkı Galaxy S8’de olduğu gibi, ön yüzeyin tamamını kaplayan bir ekran bulunuyor. Bu ekranın üzerinde sadece ön kamera için küçük bir alanın ayrılmış olması göze çarpıyor. Büyük ekran konseptine farklı bir açıdan yaklaşan telefon, böylelikle ilk bakışta dikkat çekmeyi başarıyor.

Essential’ın ilk telefonunun birinci durağı ABD olacak. Telefonun ABD’den sonraki rotası konusunda şimdilik bilgi verilmezken, cihazın ABD’de tüm mobil operatörlerinin şebekelerini destekleyeceği ifade edildi.

Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 835 işlemci bulunuyor. Bu işlemciyi 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı tamamlıyor. Telefonun üzerinde herhangi bir logonun bulunmaması, Essential’ın cihazı sade tutmaya özen gösterdiğini kanıtlıyor. Bu nedenle telefonda ön yüklü olarak sunulan uygulama sayısının da fazla olmayacağı düşünülüyor.

Essential’ın telefon için son derece sıkı çalıştığını görmek pek zor değil. Ekranın farklılığı, seramik ve titanyumun birlikte kullanıldığı kasası ve üzerinde logo bulunmaması, Essential Phone’un farkının ilk bakışta anlaşılmasını sağlıyor. Şirket, telefonun kasasının düşme testlerinde ufak bir hasar almayacak kadar dayanıklı olduğunun altını çizmeyi de ihmal etmiyor.

Sadece şık tasarımla fark yaratamayacağının bilincinde olan Essential, bunun için aksesuarlardan oluşan bir ekosistem inşa etmeyi de planlıyor. Şirket yola manyetik konnektör ve kablosuz veri transferiyle çıkıyor. Telefonla birlikte telefonun üst kısmına monte edilecek bir 360 derece kamera ve şarj yuvası da sunacak. Her iki aksesuar da telefona küçük metal pinlerle bağlanacak. Bu bağlantı noktaları ilk etapta USB-C’nin yerini almayacak ancak Essential uzun vadede bu dönüşümün gerçekleşmesini amaçlıyor gibi görünüyor.

Telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı bulunmuyor. Ancak şirketten yapılan açıklamada cihazın kutusundan bir dönüştürücünün de çıkacağı belirtildi. Buna ek olarak, manyetik aksesuar girişi üzerinden cihaza bağlanabilecek başka ses aksesuarlarının da sunulması muhtemel görünüyor.

Essential Phone çift arka kamera konusunda Huawei’nin yolundan yürüyor

Essential Phone, çift kamera kurulumundan yararlanma konusunda Huawei’nin P9 ve P10’da attığı adımları takip ediyor. Şirket ikinci lensi telefoto veya bokeh için kullanmak yerine tercihini monokrom bir sensörden yana yapmış. Geleneksel renkli kameralardan daha fazla ışık alabilen kamera, 13 megapiksel çözünürlüklü standart kamerayla birleşerek düşük ışıklı ortamlarda daha net görüntülerin yakalanmasını sağlıyor. 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ise 4K görüntü kaydı da yapabiliyor.

Essential Phone çıkış tarihi ve fiyatı nedir?

Essential’ın ne zaman satışa çıkacağı, dağıtımların ne zaman başlayacağı şu an için net şekilde açıklanmadı. Ancak telefon ABD’de ön siparişe açıldı, 699 dolarlık bir fiyat belirlendi. ABD dışındaki ülkelerde satışa sunulup sunulmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER